Toepassing van LED-technologie in automotive verlichtingssysteem

- Jul 25, 2020-

LED is de afkorting van light-emitting diode. De basisstructuur is een stuk elektroluminescerend halfgeleidermateriaal, op een loodhoudende plank geplaatst en vervolgens afgedicht met epoxyhars eromheen om de interne kerndraad te behouden.


LED-lichtbron heeft de volgende voordelen:

Spanning: LED gebruikt een laagspanningsvoeding, de voedingsspanning ligt tussen 6 ~ 24V, afhankelijk van het product, dus het is een veiligere voeding dan het gebruik van een hoogspanningsvoeding, vooral geschikt voor openbare plaatsen.


Efficiëntie: het energieverbruik wordt met 80% verlaagd in vergelijking met gloeilampen met dezelfde lichtefficiëntie.


Toepasbaarheid: klein, elke eenheid LED-chip is 3 ~ 5 mm vierkant, dus het kan in verschillende vormen van apparaten worden voorbereid en is geschikt voor veranderende omgevingen.


Stabiliteit: 100.000 uur, het lichtbederf is 50% van het initiële.


Reactietijd: De reactietijd van de gloeilamp is milliseconden en de reactietijd van de LED-lamp is nanoseconden.


Milieuvervuiling: geen schadelijk metaalkwik.


Kleur: De kleur kan worden gewijzigd door de stroom te wijzigen en de lichtemitterende diode kan chemisch worden aangepast om de energiebandstructuur en bandafstand van het materiaal aan te passen om het rode, gele, groene, blauwe en oranje meerkleurige licht te voltooien. Als de stroom bijvoorbeeld klein is, verandert de rode LED in oranje, geel en uiteindelijk groen als de stroom toeneemt.


LED staat bekend als de vierde generatie autolichtbron. Naast een hoge eenmalige investering hebben LED-autolampen de voordelen van goede kwaliteit en hoogwaardige gloeilampen en is er geen vertraging, energiebesparing, korte levensduur, lage hitte, schokbestendigheid, hoge kleurzuiverheid, enz. Is een onvermijdelijk vervangingsproduct geworden voor wolfraamgloeilampen en halogeenlampen.


Bovendien zijn LED-verlichtingstoebehoren voor auto's momenteel zeer populaire auto-accessoires in binnen- en buitenland. Dit is een nieuw type auto-decoratieproduct dat veiligheid, toepasbaarheid en decoratie integreert. Omdat het LED-chassislicht van de auto goede waterdichte prestaties en slagvastheid heeft, hoeft het meestal niet te worden onderhouden of geschrobd. Het vermogen is alleen gelijk aan het vermogen van een koplamp van een auto en zal de auto-accu en -motor bij gebruik niet te zwaar belasten. Het product wordt aan de onderkant van de auto (of in de auto) geïnstalleerd. Het kan voetgangers of andere 36 andere voertuigen voorzien van de locatiemarkering van uw auto bij nacht, mist, regen en slecht zicht. Verminder verborgen gevaren van ongevallen. Als u 's nachts de LED-verlichting aanzet, toont de onderkant van de auto (of in de auto) een verscheidenheid aan rode, blauwe en groene kleuren, wat erg mooi is, en het product is erg populair bij jonge autobezitters.