Auto LED koplamp en Xenon-Lamp die goed is?

- Mar 04, 2018-

In de afgelopen jaren, de halogeenlampen en xenon koplampen waren niet goed, maar met de opkomst van LED-koplampen, nu mensen nog steeds worstelen met xenon lamp en LED car koplampen die goed is? Vandaag laten we make-up de lichtbron voor u dit probleem op te lossen.

I. het werkingsprincipe van beide.

Xenon koplampen, UV resistentie bij UV - snijden de glazen buis, het kristal in een verscheidenheid van chemische gas vulling, meestal voor Xenon (Xenon) en jodide, enz., en vervolgens door de supercharger (Ballast) zal de auto 12 volt dc spanning momentane druk 23000 volt, nadat hogedruk schok excitatie foto gratis Xenon elektronische kwarts buis, tussen twee elektroden geproduceerd lichtbron, dit is de kwijting van het gas.

LED-koplampen: het is een elektroluminescente apparaat dat gebruik stevige halfgeleider chips als verlichte materialen uitstoten van fotonen en uitzenden direct licht. LED koplampen zijn verlichtingsinrichtingen gemaakt met behulp van LED als lichtbron.

De voordelen van beide.

Xenon koplamp:

1. de kleurtemperatuur van xenon-lamp varieert van 3000K tot 12000K. De kleurtemperatuur van 6000K is vergelijkbaar met die van zonlicht, maar bevat meer groene en blauwe componenten, waardoor blauw en wit licht. Het blauw en wit licht verhoogt de helderheid van de weg borden en tekens.

2. de efficiëntie van de helderheid van HID is driemaal zo hoog als dat van halogeenlamp, en het heeft duidelijk effect op de verbetering van de zichtbaarheid van drijvende zicht in de nacht en mist.

3. de lancering van de lichtstroom xenon lamp is 2 keer groter dan de halogeenlamp, op hetzelfde moment, de efficiëntie van elektrische energie naar licht-energie meer dan 70% hoger dan dat van halogeenlamp, zodat de xenon-lampen en lantaarns heeft hogere energiedichtheid en licht in tensity. De verbetering van de helderheid van de koplampen van de auto ook daadwerkelijk het visuele bereik voor de auto, waardoor een veiliger rijden voorwaarde uitgebreid.

4. de machtsbesparing 1/2, de halogeenlamp verbruikt over 60W en de xenon-lamp moet alleen 35W macht.

5. omdat geen xenon lamp filament, dus ze zal niet afval door de gloeidraad kapot probleem, levensduur produceren langer dan halogeenlampen is, is de levensduur van de lamp van de xenon gelijk aan het gemiddelde voertuig met behulp van alle de runtime-periode.

6. xenon lamp defect niet tegelijk stak, maar door grijs geleidelijk uit (of licht) snel, make-stuurprogramma's kunt krijgen tijd in de nacht rijden, trek over.

LED-koplampen:

1. energieverbruik is slechts 1/20 van halogeenlampen.

2. sterk werkkleding, die een hoge mate van identificatie in mist kan handhaven.

Het leven is meer dan 100 keer meer dan die van xenon. In principe uw auto is gesloopt en de LED-koplampen nog steeds werken.

4. het kan worden verlicht in een flits zonder te hoeven wachten voor een korte tijd zoals een xenon koplamp.

5. LED-lampjes kunnen zijn enkele structuur, klein formaat, en meer transformatie vormen bij het ontwerpen van de auto.

6. het licht gegenereerd door LED koplampen is over het algemeen verspreid en zelden produceert licht vervuiling. De bescherming van het echte milieu.

De voordelen van beide worden weergegeven, en het is heel gemakkelijk te onderscheiden van de voor- en nadelen. Bijna xenon lamp kunt nemen de trots, LED koplampen kunnen doen beter, zelfs kan honderd keer sterker zijn. Maar sommige mensen zijn koppig, zoals te nemen de tekortkomingen, goed! Laten we eens kijken naar hun respectieve nadelen.

De nadelen van beide.

Xenon koplamp:

1. slechte concentratie en ook helder, het is gemakkelijk om te schudden van de bestuurder van de tegenovergestelde voertuig veroorzaken van het ongeval.

2. slechte penetratie. In de mist en ijs en sneeuw is de penetratie van xenon lamp erg zwak.

3. uitgestelde effect. Vanwege het werkingsprincipe van xenon koplamp vereist verlichting it 2-4s lengte. Bij het rijden op hoge snelheid, is de hoorn vaak geen gebruik, dus u gebruiken een koplicht dat beantwoordt wilt aan de "shake" het voorste voertuig, en dan u afhankelijk van xenon-koplampen wilt, die is volstrekt onmogelijk.

4. potentieel gevaarlijk.

LED-lampen:

1. de warmteafgifte. LED-koplampen genereren veel warmte wanneer zij werken, en ze leven verkorten kunnen als ze niet goed verhit. Lights lichtbron voor nieuwe koplampen zijn aangepast, dubbele bal een koelventilator om te voldoen aan een reeks goede warmte-dissipatie systeem, hoeft u niet geen zorgen te maken te veel, maar op hetzelfde moment, het verhoogt de kosten voor dit.

Het is duur. Hoewel LED koplampen een lange levensduur hebben, is de totale kosten lager dan die van xenon en halogeen, volgens het langdurig rijden. Maar fabrikanten zijn terughoudend om te nemen op deze schuld in low-end modellen.

Het is niet moeilijk om te zien dat LED koplampen meer perfect dan xenon koplampen, zijn wanneer ze worden aangeboden. In feite, het grootste voordeel van LED-koplampen ten opzichte van de xenon-lamp is de veiligheid, maar de nadelen van LED-koplampen zijn vooral gericht op "geld", en er zijn geen harde en vaste tekortkomingen. Dus meer dan 300 grote lichten zijn duur. Je bent niet de dezelfde tante, je bent niet hetzelfde.