Kent u de geschiedenis van de ontwikkeling van autolichten?

- Nov 09, 2019-

De auto is meer dan honderd jaar geboren, maar ook het tijdperk van snelle vooruitgang van menselijke wetenschap en technologie. Met de komst van het elektrische tijdperk hebben de elektrische componenten van de auto ook enorme veranderingen ondergaan, waarvan de meest representatieve de ontwikkeling en evolutie van de koplampen van het voertuig is.


(1) Koplampen voor auto's: een van de lichten die we gebruiken, inclusief dimlicht en grootlicht; dimlicht wordt meestal gebruikt op wegen met straatverlichting en grootlicht wordt gebruikt op wegen zonder verlichting; In de stedelijke wegen zijn overal straatlantaarns. 'S Avonds worden alleen de dimlichten gebruikt. Het is gemakkelijk om het verre licht te openen en de ogen van de andere partij te bewegen, wat ongelukken veroorzaakt. De dim- en dimlichten kunnen worden afgewisseld met andere stuurprogramma's. .


Had de vroege auto geen koplampen? Of het nu 's werelds eerste driewielige wagen van het wagentype was, ontwikkeld door Bentz in 1885, of de eerste vierwielige auto uitgevonden door de Duitse Gedley Daimler in hetzelfde jaar, de eerste overweging voor vroege auto-uitvinders was hoe de auto naar bewegen snel en gestaag, niet verlichtend, zodat ze geen fatsoenlijk autolicht op de auto hebben geïnstalleerd.


'S Werelds eerste auto, "Benz One", is eigenlijk niet uitgerust met verlichting. De lichten die zich echt naar de auto verspreidden, werden getransplanteerd uit de koets, het meest gangbare verlichtingsgereedschap vóór de uitvinding van het elektrische licht - kerosinelamp! Het is ook van de kerosinelamp dat de koplampen van de auto samen met de golf van de elektrische revolutie begonnen te escaleren.


Van de kerosinelamp hebben de autokoplampen ongeveer ervaren acetyleenlampen, gloeilampen / halogeenlampen, xenonlampen, LED-lampen en de meest geavanceerde laserkoplampen in de afgelopen zes tijdperken.


(2) Mistlampen: mistlichten worden voornamelijk gebruikt in regenachtig en mistig weer, omdat de penetrerende kracht van mistlampen relatief sterk is, dus kijk niet naar de gebruikelijke mistlichten zijn niet zo helder, zodra het de mist ontmoet, zijn rol zal worden gespeeld. Daarnaast zijn er mistvoorlichten en mistachterlichten voor mistlampen. Op dit moment is er geen vereiste voor mistlampen in het land, dus het is een reductiedoelstelling voor veel auto's. De mistachterlichten zijn echter met geweld geïnstalleerd. Om een veelgemaakte fout te corrigeren, is het ook mistig weer dat moet worden aangedreven door mist en mist, geen dubbele flits!


De periode van gebruik van het kerosinelamptijdperk: 1886 - 1904: Toen de auto werd geboren, bijna geen functie, laat staan de lichten. Er wordt gezegd dat in 1887, toen een bestuurder zijn weg verloor in de donkere wildernis, een boer hem met een lantaarn naar huis bracht. Dit staat ook bekend als de vroegste verlichtingstool op de auto.


(3) Dubbele flits: zei net dat de mistige regen niet dubbel knipperend zou moeten zijn omdat de dubbele flits het licht is dat moet worden gebruikt wanneer het voertuig in een noodgeval is, dus het wordt ook het waarschuwingslicht voor gevaar genoemd, dus de regen en mist open dubbele flits. Het is de verkeerde manier, de mistlamp is de koning!


Sinds meer dan 100 jaar sinds de geboorte van de auto is de ontwikkeling van de lichten nooit gestopt. Als een belangrijke autotechnologie hebben koplampen van voertuigen de reikwijdte van gewone functionele componenten doorbroken en zijn nauw verwant aan functies zoals auto-ontwerp en rijveiligheid. Met de vooruitgang van de technologie zal het verhaal van de lichten doorgaan, laten we wachten op nieuwe De autolichttechnologie brengt ons meer verrassingen.


(4) Knipperlicht: De functie van het knipperlicht is om andere voertuigen te waarschuwen wanneer de auto draait en het stuursignaal aan de stuurzijde moet zijn ingeschakeld voor sturen, van rijstrook wisselen, inhalen en U-bocht.


Al in 2008 gebruikte het LS-model de LED-lichtgroep voor het eerst als koplamp van het voertuig en opende de LED als bron van de koplamplichtbron. Daarna begonnen verschillende fabrikanten de LED's op te volgen, de meest gebruikte daarvan is de LED-breedtelamp.


(5) Breedtelamp: de functie van de Breedtelamp is om 's nachts de breedte en lengte van het voertuig weer te geven, zodat het voertuig de relatieve positie van elkaar en het volume van het voertuig kan bepalen wanneer het voertuig inhaalt of inhaalt. De normale breedte van het voorlicht is wit en rood. Over het algemeen geïnstalleerd aan de voor- en achterzijde van de auto, aan de rand van beide zijden.


In 1992 brachten Hella en Bosch hun eerste xenon-technologie koplampen uit, en in 1992 (de chassiscode is E32) is 's werelds eerste model met xenon-koplampen.


(6) Dagrijlichten: de functie van dagrijlichten is om andere voertuigen eraan te herinneren dat het rijlicht overdag slecht is. Veel mensen begrijpen het verschil niet tussen dagrijlichten en breedtelichten. Beide spelen in feite een waarschuwende rol. Een daarvan is om de breedte en hoogte van het lichaam te markeren. Een daarvan is om anderen eraan te herinneren dat hier een auto is. Het verschil tussen de twee is dat de breedtelichten beschikbaar zijn in alle vier de hoeken van de auto, maar de dagrijlichten zijn alleen beschikbaar aan de voorkant.