Weet je waarom de achterlichten allemaal rood zijn?

- Jan 09, 2020-

Ik geloof dat veel mensen files hebben ervaren. De niet te stoppen smaak is erg ondraaglijk. Vooral 's nachts is het kijken naar de lange rode draak vooraan heel wanhopig. Ik weet echter niet of u erover hebt nagedacht, waarom rondkijken, ongeacht welk merk of model, alle kleuren zijn rood! De achterlichten van de auto zijn bijna allemaal rood?

Traffic jam

Laten we eerst de samenstelling van het onderste achterlicht begrijpen. Net als de koplampen zijn de achterlichten een relatief breed concept. Over het algemeen zijn de achterlichten geïntegreerd met stadslichten, remlichten, achteruitrijlichten, mistachterlichten, parkeerlichten, enzovoort. Naast de achteruitrijlichten zijn de andere relatief constante lichten rood, terwijl de richtingaanwijzers en achteruitrijlichten relatief weinig zijn, dus het geeft me het gevoel dat de achterlichten rood zijn.


Waarom zijn dit soort achterlichten dan op rood ingesteld?


Ik wil naar een andere kleur veranderen?


Het antwoord is ja.


Nee!


Ten eerste hebben voorschriften de kleur van dit soort achterlichten strikt beperkt tot alleen rood. Het is illegaal om de kleur van achterlichten zonder toestemming te wijzigen. Indien gevonden, wordt de boete in mindering gebracht!


Ten tweede zijn de achterlichten strikt beperkt tot rood en zijn er wetenschappelijke redenen in


Psychologische verklaring

Omdat rood dicht bij de kleur van bloed staat, wordt het beschouwd als een symbool van bloeden, gevaar en horror, zodat wanneer mensen rood zien, ze onbewust denken dat er een gevaarlijke benadering is, die dient als een waarschuwingsdoel. Denk er eens over na, niet alleen de achterlichten. Zijn de waarschuwings- of verbodstekens om ons heen in principe rood?

wave length in nanometer

Rood is de kleur aan het einde van de lange golf in het zichtbare spectrum, dat wil zeggen de langste golflengte in zichtbaar licht. In menselijke woorden, het heeft een sterke penetrerende kracht, die sterker is dan de penetrerende kracht van geel licht zoals we die kennen. Zodat ze van ver te zien zijn. Daarom kan het door de achtervoertuigen worden gebruikt om eerder in regenachtig en mistig weer achterlichten te ontdekken, beoordelingen te maken en de veiligheid te verbeteren!


Daarom zijn de meeste achterlichten van de auto rood!