Halogeen Car Light-functies

- Apr 21, 2018-

De halogeenlichtbron is een van de meest voorkomende lichtbronnen voor autolampen. In het algemeen aangeduid als halogeenkoplampen, omdat het hoofdbestanddeel van het lamplichaam wolfraam is, is het ook bekend als wolfraamhalogeenlamp of kwartslamp. Het evolueerde van de algemene gloeilamp.

Principe: De halogeenlamp die wordt gebruikt in koplampen van voertuigen is gevuld met halogeengas in het lamphuis, vergelijkbaar met jodium, broom en andere middelgrote gassen. Aangezien de wolfraamdraad bij hoge temperatuur zal sublimeren, zal het halogeengas op dit moment sublimeren. Tungsten produceert een bepaalde chemische reactie. De wolfraamdraad die een gas is geworden, wordt opnieuw vast op de originele wolfraamdraad en blijft worden gebruikt. Dit is vergelijkbaar met het balanseffect van energie, zodat de levensduur van de lamp kan worden verlengd voor een bepaalde periode.

Functies: eenvoudige structuur, lage fabricagekosten, bijna-bundelhelderheid, zacht, uniform licht en een lage lichtbundelhelderheid. Door het gelige licht is het penetrerende effect bij regen en mist weer goed. De algehele helderheid is echter laag en de korte levensduur is het grootste nadeel van koplampen van halogeenlichtbronnen.