HID versus LED-koplampen: welke is beter?

- Jul 23, 2019-

HID versus LED-koplampen: en de winnaar is ...


En de winnaar is ... LED-koplampen.


Dat is het korte antwoord.


Momenteel zijn er drie hoofdtechnologieën op het gebied van autokoplampen:


  1. LED (lichtgevende diode)

  2. HID (hoge intensiteit kwijting)

  3. Halogeen

Hoewel halogeenlampen de norm zijn sinds de auto is uitgevonden, zijn ze in de afgelopen twee decennia langzaam vervangen door HID-lampen en meer recent LED-lampen.


De laatste jaren hebben HID's en halogenen de voorkeur van fabrikanten (in vergelijking met LED's). Maar met de huidige verbeteringen in LED-technologie, worden LED-koplampen de nieuwe standaard voor koplampen.

VERBORG versus LED versus halogeen koplamp lamp output vergelijking:

VERBORGEN versus LED versus halogeenvergelijking

VERBORGEN versus LED versus halogeenvergelijking


De afbeelding hierboven toont een duidelijk voordeel van LED-koplamplampen. Dit voorbeeld gebruikt de koplampen van een Infiniti G35. Van de fabriek is het uitgerust met HID dimlicht en halogeen grootlicht. In dit geval heb ik een van de halogeenlampen geruild voor een LED-lamp.

De lichtintensiteit is vrij zwak voor het halogeen en HID, terwijl de LED-lampen een zeer strak geconcentreerde, gerichte straal hebben vlak bij het midden, met een sterke gebogen straal die uit het midden komt.


De kleur is ook hoger op de Kelvin-schaal en komt ongeveer rond een 6000K-kleur, terwijl de HID's dichter bij 5000K liggen en de halogenen bij een 3500K of zo. Koplampen waarvan de lichtopbrengst het meest overeenkomt met de kleurtemperatuur van de zon, zijn meestal het meest effectief voor het menselijk oog. De kleurtemperatuur van de zon 's middags is 5500K - 6000K.


Voordelen van LED's boven HID's

LED-koplampen winnen de vergelijking met HID's om een paar redenen eng.


    • Levensduur: LED-koplampen hebben een ongeëvenaarde levensduur in vergelijking met HID en vooral halogeenkoplampen.

    • Lichtopbrengst: LED- en HID-koplampen hebben beide een uitstekende lichtopbrengst, maar LED's lichten onmiddellijk op, terwijl HID's enkele seconden nodig hebben om volledige helderheid en de juiste kleur te bereiken.

Wat zijn LED's?

LED staat voor light-emitting diode. In tegenstelling tot halogeenlampen hebben LED's geen gloeidraad die stroom doorlaat. In plaats daarvan brengt een LED stroom over via een halfgeleider. Deze beweging van elektronen genereert licht. Als je hier echt op in wilt gaan, lees dan het artikel How How Stuff Works over dit onderwerp. Een voordeel van deze vorm van lichtopwekking is dat door de materiaaleigenschappen van de halfgeleider aan te passen, de frequentie van het uitgestraalde licht kan worden aangepast, waardoor de kleur verandert.


Leds worden al tientallen jaren gebruikt. Je ziet ze op je mobiel en laptop, zelfs die van 20 jaar oud. Hun kleine karakter en lage stroomverbruik maken ze perfect voor dergelijke toepassingen. Bovendien genereren ze in toepassingen met lage stroomsterkte ook minimale warmte.


Lexus was de eerste fabrikant die LED's in 2006 in hun koplampen opnam, maar het was geen volledige implementatie. In 2007 onthulde Audi volledige LED-koplampen in het V10-model van hun R8-sportwagen.


Omdat LED's in verschillende maten kunnen worden vervaardigd, zijn er verschillende handige toepassingen mee ontwikkeld. Audi had bijvoorbeeld een koplamp op de 2013 A8 die 25 individuele LED's per koplamp had. Met dit systeem konden ze bepaalde delen van het licht dimmen, terwijl de rest helder bleef. Dit houdt in dat de weg direct voor de auto fel verlicht kan blijven, terwijl in gebieden met tegenliggers slechts een zwak licht schijnt. Dit resulteert in een algehele veiliger omgeving voor nachtrijden voor alle weggebruikers.


De aftermarket LED-scene bestaat momenteel uit twee delen. De grootste is de vervangende LED-kitoptie. Dit bestaat uit LED-lampen die zijn gevormd als drop-in vervangingen voor conventionele halogeenlampen.


Het alternatief is de aanschaf van een geheel nieuwe koplamparmatuur. Dit is aanzienlijk duurder en de LED-kitoptie is dus veel populairder. Het vereist ook de minste aanpassingen aan uw auto. Beide opties vereisen extra elektronica tussen de auto en het licht. Dit wordt vaak de bestuurder genoemd. De belangrijkste reden hiervoor is dat LED's op een lagere spanning werken dan de conventionele 12V die een auto levert. Dit kan de computersystemen in auto's verwarren, dus de extra elektronica wordt gebruikt om de spanningsval te vergroten en fouten te voorkomen.


In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, genereren leds warmte. Minder dan een halogeen, maar omdat LED's zo klein zijn, is deze warmte geconcentreerd op één plek. Als gevolg hiervan hebben krachtige LED's koelmechanismen nodig om te voorkomen dat ze oververhit raken. In sommige gevallen kan dit een eenvoudig koellichaam zijn, maar vaker wordt er ook een ventilator meegeleverd om ervoor te zorgen dat er koele lucht over het koellichaam stroomt. Koellichamen bevinden zich meestal aan de achterkant van de bollen en kunnen zich tot een inch uitstrekken. Dit is een mogelijke oorzaak voor montageproblemen en iets dat u moet controleren voordat u een kit koopt.


De levensduur van een LED-lamp hangt het meest samen met de bedrijfstemperatuur. Hoe koeler de bedrijfstemperatuur, hoe langer het zal blijven werken. De meeste fabrikanten beloven dat, met de juiste zorg, hun LED's de levensduur van het voertuig waarop ze zijn gemonteerd zullen overleven.

Wat zijn HID's?

HID staat voor High Intensity Discharge. Het wordt vaak een xenonlicht genoemd, dat verwijst naar het gas dat de lamp bevat. Het verschilt zowel met halogeen als met LED's doordat de lichtbron een elektrische boog is die plaatsvindt tussen twee wolfraamelektroden.


We zien meestal HID-lampen worden gebruikt bij het verlichten van grote gebieden, zoals straatlantaarns en schijnwerpers in stadions. Ze bieden een witter licht en zijn twee keer zo efficiënt als halogeenlampen. Dit is een factor die erg belangrijk is voor locaties waar constant hoogvermogen nodig is.


Op dezelfde manier als LED's bieden HID-koplampen helderder licht dan halogenen, met een hoger rendement. Dit is de belangrijkste reden voor het gebruik ervan in koplampen. HID's werden in het begin van de jaren 90 voor het eerst in auto's gebruikt en door verschillende fabrikanten getest. De lichten zijn ook beroemd om hun karakteristieke blauwe tint, waardoor ze een unieke 'coole' uitstraling hebben en populair worden bij autoliefhebbers.


Ze kunnen worden gekocht als volledige vervangende koplampeenheden of als insteekkits. Net zoals een LED-set extra elektronica vereist, hebben HID's een ballast nodig. De ballast heeft verschillende functies. Ten eerste creëert het een hoogspanningspuls om de boog te initiëren. Vervolgens wordt de stroom naar de lamp gecontroleerd en geregeld voor normaal gebruik. Dit is meestal in de vorm van wisselstroom in tegenstelling tot de gelijkstroomvoeding van de auto. De ballast heeft de vorm van een kleine verzegelde eenheid ter grootte van een sigarettendoos.


De levensduur van een HID-licht hangt het meest samen met de hoeveelheid keren dat het licht wordt ingeschakeld en niet met de totale looptijd van het licht. Onder normale omstandigheden zou dit echter 2500 gebruiksuren moeten garanderen. Wat de fabrikanten beweren is drie keer meer dan een standaard halogeenlamp.

HID versus LED: de voor- en nadelen

HID's zijn momenteel de meer volwassen technologie. Ze bestaan al meer dan twee decennia en worden goed begrepen. LED's zijn nieuwer in de scene, maar overtreffen HID's in populariteit en technologie.


Vanuit het perspectief van helderheid zijn LED's koning. HID's doen het heel goed, en sommige kunnen LED-verlichtingsniveaus bereiken, maar in een standaardvergelijking zal de LED winnen. Of het tot op zekere hoogte waar je om geeft zou kunnen worden beargumenteerd, maar objectief gezien zijn ze het slimst.


Op het kleurenspectrum bieden HID's een bredere selectie, alles van 3.000 K tot 30.000 K en nog wat meer. LED's zijn beperkter met een beschikbaar bereik van 3.000K tot 10.000K. Ongeacht wat beschikbaar is, zullen de meeste mensen een kleur kiezen in het bereik van 4000K tot 6000K. Dit zijn de kleuren die het daglicht het beste nabootsen en die de beste nachtelijke rijresultaten bieden.


Vanwege de aard van HID's hebben ze een korte opwarmperiode in de orde van 5 seconden. Gedurende deze tijd heb je niet het helderste licht. LED's daarentegen hebben een onmiddellijk vermogen, zodat je meteen van duisternis naar volledige helderheid gaat. Geen groot probleem, aangezien de lichten conventioneel worden ingeschakeld terwijl de auto stilstaat.


HID's produceren licht in het infrarood (IR) spectrum samen met zichtbaar licht. Dit is gunstig voor mensen in koudere klimaten omdat het helpt bij het smelten van sneeuw en ijs, die anders koplampen kunnen blokkeren. LED's zenden geen IR-licht uit. Fabrikanten hebben geprobeerd de functie te repliceren door hete lucht op de koplamplens te blazen. Retrofits bereiken dit niet, maar als u in een gematigd klimaat leeft, is het sowieso geen probleem.


HID- en LED-kits zijn verkrijgbaar tegen verschillende prijzen. Bij het vergelijken van producten met vergelijkbare prestatiekenmerken, kunnen HID-kits tot de helft van de prijs van LED-kits zijn. Dit komt vooral omdat LED's nog steeds de nieuwe jongen op het blok zijn. Dit gaat veranderen. Het tegenargument van LED-voorstanders is de levensduur van de producten. Waar LED-sets beloften van 30.000 uur en meer hebben, zijn HID-kits meer in de orde van 2500 uur.


Bij het achteraf inbouwen van componenten in uw auto moet u goed letten op bepaalde voorschriften. Als u een volledige koplampeenheid koopt, met LED- of HID-lampen, zult u geen probleem hebben. Dat komt omdat de behuizing is ontworpen rond een specifieke LED- of HID-lamp. Als u alleen een set koopt met plug 'n play-lampen, wijkt u af van het oorspronkelijke ontwerp van de behuizing.


Als zodanig vormt het een risico dat componenten mogelijk niet goed passen. Dit kan een lichtverspreiding tot gevolg hebben die gevaarlijk is voor andere bestuurders. Raadpleeg indien mogelijk de plaatselijke politie of uw productleverancier om te controleren of de door u gekozen verlichting voldoet aan de noodzakelijke vereisten.

LED & HID zijn beide superieur aan halogeenkoplampen

Momenteel accepteert iedereen dat HID- en LED-lampen veel beter zijn dan halogenen. Helaas installeren fabrikanten vanwege de grote prijsverschillen nog steeds halogeenlampen in de meeste nieuwe auto's. Als zodanig zijn HID- en LED-technologie voor koplampen alleen beschikbaar op duurdere voertuigen, of als een extra.


Gelukkig is er een gezonde aftermarket-scène die de wensen ondersteunt van degenen die nieuwere technologie willen in hun oudere voertuigen. En dus gaan we voor de doeleinden van dit artikel onze oude vriend halogeen negeren en ons alleen richten op HID- en LED-technologie.

Conclusie: LED's zijn superieur aan HID's

Als u probeert te kiezen tussen een LED- of HID-conversiekit voor uw voertuig, raden we aan om met LED's te gaan. Nieuwe ontwikkelingen in LED-technologie hebben ze zowel betaalbare als superieure lichtbronnen voor uw voertuig gemaakt.

Niet alle aftermarket led-conversiekits zijn echter hetzelfde. Doe je onderzoek en kies de beste LED-koplampen die de lichtbron in de behuizing van de koplamp het dichtst bij die van de fabriekslampen plaatst. Dit zal het verschil maken in hoe goed uw nieuwe koplampen presteren.