Hoe werken auto-omvormers?

- Jun 05, 2018-

Auto-omvormers werken met behulp van een unidirectionele gelijkstroomvoedingsbron om een wisselspanningsbron (AC) na te bootsen. Elektronische omvormers zijn in wezen oscillatoren die snel de polariteit van de gelijkstroomvoedingsbron schakelen, wat effectief een blokgolf creëert.


Omdat de meeste consumentenelektronica iets vereisen dat dichter bij een echte sinusgolf ligt, bevatten de meeste omvormers extra componenten die een aangepaste of zuivere sinusgolf creëren.


Het uitgangsvermogen van de meest gebruikelijke omvormers op het voertuig die momenteel op de markt zijn, is 70W-150W, en pulsbreedtemodulatiecircuits die hoofdzakelijk zijn gebaseerd op TL494- of KA7500-chips worden gebruikt in het circuit van de omvormer. Het hele circuit van de op het voertuig gemonteerde omvormer kan grofweg in twee grote delen worden verdeeld. Elk onderdeel gebruikt een TL494- of KA7500-chip om een besturingscircuit te vormen. Het eerste deel van het circuit is om de 12V DC geleverd door auto-accu's, etc., aan te leggen via de hoogfrequente PWM. (Pulsbreedtemodulatie) schakelende voedingstechnologie converteert naar 30 kHz-50 kHz, 220 V AC; het tweede deel van het circuit is het gebruik van bruggelijkrichter, filter, pulsbreedtemodulatie en schakelvermogen, zal 30kHz ~ 50kHz, 220V Het linker en rechter wisselstroomvermogen wordt omgezet in 50Hz en 220V wisselstroom.