Hoe Led Strip Lights installeren

- Mar 21, 2020-

De lichtstrip verwijst naar de LED-lamp die door een speciale verwerkingstechnologie op een koperdraad of een strookvormige flexibele printplaat is gelast en vervolgens is aangesloten op een stroombron om licht uit te stralen. Het wordt genoemd omdat het de vorm heeft van een lichtstrip wanneer het wordt verlicht. In de decoratiebranche ontstaan ​​geleidelijk lichtstrips vanwege hun lichtheid, energiebesparing, zachtheid, lange levensduur en veiligheid. De installatie van de lichtstrip is over het algemeen eenvoudig, u hoeft alleen de 3M-lijm op de muur te verven of deze in een speciale kaartsleuf te installeren.


1. Installatie binnenshuis: Wanneer de LED-lichtstrip wordt gebruikt voor decoratie binnenshuis, is deze zeer eenvoudig te installeren omdat deze niet bestand is tegen wind en regen. Over het algemeen wordt zelfklevende 3M dubbelzijdige tape op de achterkant van LED-strips bevestigd. U kunt de sticker op het oppervlak van de 3M dubbelzijdig plakband direct verwijderen tijdens de installatie en vervolgens de lichtbalk bevestigen op de plaats waar deze moet worden geïnstalleerd. Wat moet ik doen voor sommige plaatsen die hoeken nodig hebben of groeien? Heel eenvoudig, de LED-lichtstrip is een circuitstructuur die bestaat uit 3 LED's in serie-parallel en elke 3 LED's kunnen afzonderlijk worden gesneden en gebruikt. De verbindingsmethode van de doorgesneden LED-strip wordt weergegeven in de afbeelding:


2. Buitenopstelling: Omdat de buitenopstelling bestand is tegen wind en regen, zal de 3M-lijm afnemen als deze wordt vastgezet met 3M-lijm, waardoor de LED-lichtstrip na verloop van tijd eraf valt. Daarom wordt bij installatie buitenshuis vaak gebruikgemaakt van een bevestigingsmethode voor kaartsleuven. Waar u moet knippen en verbinden, is de methode dezelfde als die voor installatie binnenshuis, maar u moet ook waterdichte lijm aanbrengen om het waterdichte effect van het verbindingspunt te consolideren. Waterdichte lijm wordt weergegeven in de afbeelding:


3. Let op de verbindingsafstand van LED-lichtstrips: Over het algemeen is de langste verbindingsafstand van 3528-serie LED-lichtstrips 20 meter en de langste verbindingsafstand van 5050-serie LED-lichtstrips is 15 meter. Als deze verbindingsafstand wordt overschreden, wordt de LED-lichtstrip gemakkelijk verwarmd en wordt de levensduur van de LED-lichtstrip tijdens gebruik beïnvloed. Zorg er daarom voor dat u het tijdens de installatie installeert in overeenstemming met de vereisten van de fabrikant en dat de LED-lampjes niet met overbelasting werken.


Is de ledstrip eenvoudig te installeren en te gebruiken? Er is echter nog steeds een vriendelijke herinnering: iedereen moet op de elektrische veiligheid letten bij het installeren van de lichtstrip en deze kan alleen worden uitgevoerd als de stroom is uitgeschakeld.