Hoe moeten de LED Auto Lights worden onderhouden?

- Aug 26, 2019-

Het controleren van de burn-out van led-autolichten is een uiterst snelle en eenvoudige taak, maar uitgebreid systeemonderhoud van de buitenlichten is niet zo eenvoudig. Tijdig onderhoud van de buitenverlichting is van cruciaal belang voor de bestuurder, omdat dit niet alleen het rijcomfort beïnvloedt, maar ook direct verband houdt met de veiligheid van de aandrijving. Meestal is het voor de eigenaar voordat hij een herinnering krijgt moeilijk te realiseren dat de koplampen, achterlichten, richtingaanwijzers of parkeerlichten niet goed werken.


In meer gevallen is het falen van de autolamp niet beperkt tot kleine problemen zoals doorbranden van de lamp, roest aan de contactdoos of beschadiging van de stekker. Het is vaak noodzakelijk om professionele diagnostische technieken te nemen om de oorzaak van de fout te analyseren. Zelfs voor goedkope auto's worden de interne en externe armaturen aangestuurd door de hostcomputer. Voor die luxe auto's worden alleen de koplampen bestuurd door drie computers.


Als uw auto is uitgerust met een dagrijlichtsysteem, moet u eerst begrijpen hoe deze apparaten werken. Sommige dagrijlichten worden bijvoorbeeld niet ingeschakeld voordat de motor wordt gestart; er zijn enkele dagrijlichten. Als de parkeerrem niet is geannuleerd, zullen de dagrijlichten nog steeds niet goed werken, zelfs als de motor is gestart. Als het voertuig is uitgerust met een lichtcontrolelamp (d.w.z. wanneer het externe licht tot op zekere hoogte wordt gedimd, heeft het systeem de functie om automatisch de koplampen in te schakelen), is het de moeite waard om de werking van de lamp tijdens het proces te controleren van de zwakste tot de sterkste. Negeer ook de automatische uitschakeltimer niet. Als het systeem is uitgerust met een timer, stelt u deze in op de maximale vertraging.


Als de koplampen beschadigd zijn, worden ze meestal vervangen door vergelijkbare armaturen. Sommige voertuigen zijn uitgerust met HID's met een hoge intensiteitsontladingskoplamp die lichtbronnen met een hoge dichtheid genereren via hoogspanningsboogontladingen die worden gegenereerd door hun vooraf ontworpen elektronische systemen. Merk op dat gewone kwarts-halogeenlampen hier niet kunnen worden gebruikt. Controleer bovendien de koplampen op scheuren, want hoewel de oppervlaktescheuren geen invloed hebben op de verlichtingsprestaties van de koplampen, zal vocht in de lampen langs de scheuren doordringen, wat de levensduur van de lampen zeker zal verminderen.


De kalibratie van de verlichtingsrichting van de koplampen moet ook worden opgenomen in de lijst met onderhoudsitems, omdat de koplampen een goede voorwaartse verlichting van het rijdende voertuig moeten kunnen bieden om maximale veiligheid voor de bestuurder te garanderen.


Pak de sleutel vast, maar vergeet ook niet om andere lichten te controleren, zoals richtingaanwijzers, kentekenverlichting, breedtelichten, parkeerlichten, achteruitrijlichten en remlichten (inclusief het middelste hoge remlicht CHMSL). Bovendien gebruiken veel voertuigen ook mistlampen als standaarduitrusting of populaire opties. Mistlampen worden meestal in de onderste positie van de auto geïnstalleerd, dus ze zijn uiterst kwetsbaar voor steenschade. Naast het controleren van het verlichtingssysteem tijdens onderhoud buiten, mogen de scheuren in de lichten niet worden genegeerd.