Hoe om te gaan met beslagen autolichten

- Oct 26, 2020-

Onlangs hebben veel autobezitters ontdekt dat de koplampen van hun auto s beslaan en in ernstige gevallen condenseren tot kleine waterdruppeltjes. Wat veroorzaakt dit? Hoe ga je ermee om?


De mist komt van de" pijp"


Over de oorzaak van het beslaan van koplampen gesproken, we moeten beginnen met een rubberen buis, die verantwoordelijk is voor ventilatie in de achterkant van de koplamp.


Bij koud weer of wanneer de koplampen uit zijn, daalt de temperatuur van de lampenset en komt de waterdamp in de lucht via deze buis naar binnen; Als de koplampen aan zijn, is er een groot temperatuurverschil met de koude buitenlucht en zal de waterdamp opstijgen vanuit de hoge temperatuur. Het verzamelt zich op plaatsen met lage temperatuur en produceert mist.

car lights fogging

Don' negeer de mistige koplampen niet


Onder de omstandigheden van een groot temperatuurverschil tussen dag en nacht of hoge luchtvochtigheid, zal de mist van de koplampen het lichteffect beïnvloeden en kan het voor de bestuurder moeilijk zijn om de toestand op de weg duidelijk te zien, wat een enorm verborgen gevaar voor de rijveiligheid oplevert. Daarom mogen autobezitters het probleem van het beslaan van koplampen niet negeren.

car lights

Let op het ontwasemen van de koplamp


Hoewel het beslaan van koplampen de rijveiligheid aantast, hoeven autobezitters zich niet al te veel zorgen te maken. Bak de koplampen niet direct in een haast, want de buitenkant van de koplampen is van kunststof en door de extra warmte zal de lampenkap gemakkelijk verbranden. Op deze manier is de winst het verlies niet waard.


De juiste aanpak is om de luchtdichtheid van de koplampunit te controleren, de koplampen na bevestiging in te schakelen en de warmte van de koplampgloeilamp te gebruiken om de mist te verdampen.