Onderhoud van autolampen

- Jul 25, 2020-

De lichten zijn het" ogen" van de auto. Heldere en sfeervolle autolichten kunnen uw auto er energieker uit laten zien. Autoverlichting is erg belangrijk als veiligheidsgarantie voor het rijden 's nachts. Autolampen met goede prestaties en probleemloos kunnen ongevallen effectief verminderen. Dus, hoe onderhoud je autolichten? Laten we vervolgens eens kijken.

car lights

Controleer bij autoverlichting eerst of ze goed werken

Dagelijkse inspectie van autolichten is niet zo eenvoudig als er alleen naar te kijken. Controleer bij het controleren van autolampen of verschillende soorten autolichten (zoals richtingaanwijzers, achterlichten, mistlampen, etc.) goed werken. Bovendien moet worden gecontroleerd of de lichtrichting van de koplampen is verschoven en of de lichthelderheid voldoende is. Door dagelijks de werkomstandigheden van de autolichten te controleren, weet u op tijd de status van de autolampen om ongelukken te voorkomen.


Onderhoud van autolampen moet regelmatig worden vervangen

De lampen van autolampen zijn verbruiksartikelen en hebben hun inherente levensduur. Veel mensen denken dat zelfs als de lamp lange tijd wordt gebruikt, zolang hij nog brandt, het wel goed komt. Dit is eigenlijk een toevalstreffer. De lamp wordt gedimd bij langdurig gebruik en de bestralingsafstand wordt verkort, wat het rijden 's nachts direct beïnvloedt en een zeer groot veiligheidsrisico vormt. Als de lamp eenmaal is gedimd of de helderheid van de twee lampen verschillend is, moet deze daarom op tijd worden vervangen om de rijveiligheid te garanderen. Raak de lamp bovendien niet rechtstreeks met uw handen aan wanneer u de lamp vervangt, om de lamp niet te vervuilen en de levensduur van de lamp te vertragen.


Het onderhoud van autolampen moet de lampenkap vaak schrobben

Wanneer een auto na regen over de weg rijdt, zal deze onvermijdelijk worden bespat en zullen er moddervlekken op de lampenkap van de auto komen. Autokappen zijn over het algemeen gemaakt van speciale materialen met een goede luchtdichtheid. Maar slibdruppels op de lampenkap hebben een grote invloed op het uiterlijk van de auto en zelfs op het effect van de lampverlichting.


Autolichtonderhoud moet worden gedroogd

Het water moet worden gedroogd na het reinigen van de motorruimte. Het motorcompartiment van de auto&# 39 moet regelmatig worden schoongemaakt, maar het water moet na het schoonmaken worden gedroogd. Anders zal bij gebruik van een auto, naarmate de temperatuur van de motorruimte stijgt, het resterende water in de motorruimte veranderen in waterdamp, die gemakkelijk vanuit de motorruimte de koplampen kan binnendringen, waardoor de lichten niet normaal werken.


Als er een aanrijding plaatsvindt tijdens het onderhoud van de autolichten, controleer en repareer dan tijdig

Als de auto is gestoten en gestoten, waardoor er scheuren in de lichten zijn ontstaan, mag u niet slepen en neerzetten en moet u op tijd naar de reparatiewerkplaats gaan voor reparatie. Barsten in de autolampen zorgen ervoor dat er lucht in de autolichten kan komen, waardoor de lichten niet goed werken en de lichten niet normaal kunnen werken.


Autolichtonderhoud moet goede gewoonten ontwikkelen

De levensduur van een item hangt grotendeels af van de vraag of de gewoonte om het item te gebruiken wetenschappelijk en redelijk is. De juiste manier om autolampen te gebruiken is: auto start-zet de lichten aan; doe de lichten uit, zet de auto uit. Veel vrienden letten niet op dit detail, dus op de zonnige dag zie je veel verlichte autolichten. Dit verbruikt de lichten en verspilt onbewust grondstoffen.


Na de bovenstaande inleiding moet iedereen een zeker begrip hebben van het onderhoud van autolampen. We moeten ijverig blijven en goede gebruiksgewoonten ontwikkelen. Alleen op deze manier kunnen de lichten voor ons werken en veiligheid en zekerheid in ons rijden brengen.