Ik zei dat ledlichten een beslissing nemen over autoverlichting. Geloof je het niet?

- Jan 19, 2018-

Naarmate moderne auto's steeds meer in de mode raken, breidt de markt voor autoverlichting geleidelijk uit, waaronder LED met zijn zeven voordelen die een beslissende rol spelen in de ontwikkeling van autoverlichting.

LED- en gloeilampen zijn de meest representatieve op de markt van de koplampen. Leds hebben zeven voordelen ten opzichte van gloeilampen, waardoor ze populair zijn in de meeste markten. Ten eerste, LED-levensduur lang, de algemene LED kan tienduizenden of zelfs 100.000 uur te bereiken, dit is de gewone gloeilamp kan en niet. Tegelijkertijd zeiden sommige experts uit de branche dat als de toekomstige autolichten LED gebruiken, het complete voertuig niet door een lamp wordt vervangen. Volgens de observatie van de auteur hebben de populaire en algemene merkauto's die populair zijn bij consumenten de LED al als de belangrijkste automobielverlichting gemaakt, dus de LED is de mainstream van de markt geworden. Ten tweede zijn leds zeer energiezuinig. Volgens experts is de nieuwste LED meer dan de helft van dezelfde helderheid als gloeilampen. Ten derde, LED-lichtkwaliteit is hoog, eigenlijk geen straling, behoort tot "groene" lichtbron, in pleitbezorger groene illume vandaag, gebruik LED is een soort trend geworden. Ten vierde, de structuur van LED is relatief eenvoudig en de binnenste beugelstructuur is afgedicht met transparante epoxyhars. De anti-seismische prestaties zijn goed. Ten vijfde heeft LED geen warme starttijd nodig, een hoge lichtreactiesnelheid (nanoseconde), geschikt voor het verplaatsen van snelle objecten. Ten zesde ligt de van toepassing zijnde spanning van de LED tussen 6 en 12 volt, die volledig op de auto kan worden toegepast. Ten zevende neemt LED een klein volume in beslag, de ontwerper kan naar believen het model van de lampen en lantaarns veranderen, zodat de diversiteit van de auto-modellering ontstaat. De autofabrikanten geven de voorkeur aan de LED, die volledig wordt bepaald door de voordelen van de LED zelf.

De realiteit is natuurlijk de prijskwestie. In de huidige markt hebben de prijs van de LED-lamp en de traditionele autolamp nog steeds een groot verschil. Volgens de waarneming van de auteur, zoals een middenklasse sedan, is de prijs van de combinatie van een gloeilamp 120 yuan per set, terwijl de prijs van het LED-combinatie-achterlicht 210 yuan / set is. Daarom zijn de LED-prijzen sterk gedaald en de voortdurende verbetering van de lichtefficiëntie en de verbetering van de koelingstechnologie zijn de belangrijkste punten voor de ontwikkeling van LED-autolampen in de toekomst. Hoewel er nog steeds een aantal problemen moeten worden opgelost, maar de LED is klein van formaat, trillingsbestendig, energiebesparing, lange levensduur en andere voordelen, op hetzelfde moment geven de ontwerper een bredere ruimte, dit zijn allemaal elementen verhogen LED-toepassing, zowel binnen als buiten de auto. Met de voortdurende verbetering van de producttechnologie en de uitbreiding van de productcategorie, zal de toekomstige auto in een veilige en intelligente richting worden ontwikkeld.

LED zal een beslissende rol spelen in toekomstige autoverlichting.

Op dit moment is de LED toegepast op de auto-interieur en exterieur, met name in auto-interieurverlichting, de toepassing van kleur-LED is al zeer volwassen, zoals gebruikt in het dashboard, backlight verlichting schakelaar, auto leeslamp of opgezocht en weer te geven systeem, enz., staat autofabrikanten toe door het gebruik van hun eigen speciale herkenning, onderscheid te maken met andere concurrenten, of het gebruik van kleur om de verschillende reeksen producten te onderscheiden. De nieuwste audi A7 is een hit, met zijn scherpe LED-koplampen, het creëren van een avant-garde en felle stijl. Terwijl het LED-dagrijlicht met vliegende vleugel is gebruikt in de nieuwe audi A8, laat de audi A7 dit praktische en stijlvolle ontwerp niet varen. Wanneer LED-lampjes worden geactiveerd, dimmen de lichten op basis van de afstand van de weg en zorgen voor de verlichting die nodig is voor de binnenkant van de curve. Bovendien is de gloednieuwe kia kaizun-auto uitgerust met de configuratie van het verlichtingspaneel van de auto en wordt het omnidirectionele ontvangstverlichtingssysteem automatisch voor u verlicht wanneer u net aan het naderen bent. De elegante verlichting van het dashboard en de deuren in de cabine, gecombineerd met de sterrenhemel buiten het raam, maakt cadenza op een elf over de nachtelijke hemel. Omdat koplampen van auto's, vanwege hoge powerleds, beperkt door technologie en de LED-prestaties, vooral op het gebied van optische, elektronische besturing, thermomanagement, ook de nodige moeilijkheid hebben om te populariseren, zal het drie tot vijf jaar duren, de industrie is alleen toegepast in een aantal luxe luxeauto's die zijn gestart. In aanvulling op het huidige gebruik van de gemeenschappelijke achterlichten, hoge remlichten en ga zo maar door, de toekomst van de richtingaanwijzer, zullen de koplampen ook worden gebruikt in grootschalige LED. De marktomvang van binnenlandse LED-autolampen kan in 2010 meer dan 1 miljard yuan bedragen en de jaarlijkse productiewaarde van 3 miljard yuan kan in 5 jaar worden gevormd. Volgens het in 2009 gelanceerde iSuppli's LED-project zal naar verwachting ongeveer 95 procent van de nieuwe auto's wereldwijd in 2013 LED zijn in een of meer achterlichten. LED zal daarom een ​​doorslaggevende rol spelen in de automobielverlichting.

Conclusie: kort samengevat zijn LED-lampen mainstream geworden. De auteur heeft geleerd, op dit moment zijn er veel van Zuid-China, het oosten van China, de belangrijkste dubbele lens fabrikant heeft geleidelijk en LED-verlichting, en in het tijdperk van koolstofarme economie, zal substitutie van producttoepassingen een trend worden, nu de xenon lamp kan de halogeenlamp volledig vervangen, dus de LED in de toepassing van licht zal niet ver weg zijn.