Is het normaal dat nieuwe autolichten mist of water hebben?

- Aug 20, 2020-

Veel autobezitters merken na het kopen van een nieuwe auto soms dat er mist in de lichten zit en zijn erg in paniek. Is het normaal dat nieuwe autolampen mist en water hebben?


Is het normaal dat nieuwe autolampen mist of water hebben?

Dit hangt af van de situatie

Situatie 1: Als het beslagen gedeelte van uw autolampen niet groter is dan een derde van het oppervlak van de autolampen en het beslagen gedeelte van de linker en rechter lichten hetzelfde is, is het beslagen gedeelte hetzelfde, gebruik' maak je er geen zorgen over, dit is een normale vochtcyclus. Doe het licht 5 minuten aan of 5 minuten in de zon, de mist verdwijnt.


Situatie 2: Als het mistgebied van uw autolampen groter is dan een derde van het gebied van de autolampen, en het mistgebied van de linker- en rechterlichten is anders en er zijn duidelijke waterdruppels, dan is er water. Nieuwe auto's moeten zo snel mogelijk een 4s-after-sales behandeling krijgen, anders beschadigt het de elektrische eenheden in de lichten en vergroot het het verlies.


Waarom beslaan autolichten?

Omdat de autolampen niet vacuüm zijn, heeft elke autolamp een ventilatiegat en wordt normaal vocht afgevoerd. Als de frequentie van de autolampen laag is, de ondergrondse garage lang geparkeerd staat, de auto wordt gewassen, enz., Zal het vocht in de autolampen in de autolampen condenseren en zal dit soort beslaan optreden. Don' geen paniek op dit moment, de lamp zal verdampen en na een paar minuten verdwijnen.


Als er echter veel mist in de autolampen zit en er duidelijke waterdruppels te zien zijn, dan moet dit een probleem zijn met de afdichting van de autolampen en moet dit worden gerepareerd.