LED Car Lamp Drive-modus.

- Jan 16, 2018-

De LED-aandrijfmodus kan in drie typen worden gebruikt: weerstandslimietstroom, lineaire spanningsregelaar en schakelomvormer. Het weerstandslimietstroomschema is geschikt voor toepassingen met een laag rendement, dus wordt het niet gebruikt in autoverlichting met hoge efficiëntie-eisen en een breed ingangsspanningsbereik. De lineaire regelaar is geschikt voor lage stroom of LED voorwaartse drukval iets lager dan de voedingsspanning, maar er zijn ook problemen met de efficiëntie en het lage bereik van de ingangsspanning. De schakelomvormer heeft de kenmerken van flexibele circuittopologie, hoge efficiëntie en brede ingangsspanning. Daarom, na het beschouwen van de factoren zoals werkefficiëntie, installatiegrootte, statische stroom, werkspanning, ruis en uitgangsregeling, is het aandrijfcircuit meestal een geschakelde omzetter. De topologie van de schakelaaromvormer is verdeeld in Buck, Boost en buck-boost. Op dit moment, LED-toepassing in auto-verlichting, moet de voeding van de drive zijn lood-zuur batterij.

Omdat het bereik van de ingangsspanning van de accu sterk verschilt van het normale bereik, voldoet het besturingscircuit over het algemeen aan de spanningsvereisten van de LED-array met de Buck-Boost-topologie. De DC versterking (verhouding tussen uitgangsspanning en ingangsspanning) van de circuittopologie is gerelateerd aan de verhouding van de bezette ruimte tot D (de verhouding van de openingstijd tot de cyclus in een schakelcyclus). Wanneer de accuspanning lager is dan de vereiste spanning van de LED, stelt u D> 0,5 in, zodat het circuit in een staat van druk is. Wanneer de accuspanning hoger is dan de vereiste spanning van de LED, stel dan D <0,5 in,="" zodat="" het="" circuit="" in="" een="" staat="" van="" de-stress=""> LED is het huidige type element dat wordt bestuurd door de stroom, en de helderheid is evenredig aan de stroom die erdoorheen vloeit. Als de LED geen constante stroomaandrijving is, zal de huidige fluctuatie de helderheidsverandering van de LED veroorzaken, zelfs als de spanning constant is. Om ervoor te zorgen dat de helderheid stabiel en betrouwbaar is, heeft de LED een constante stroom nodig om deze aan te drijven en moet hij in staat zijn om de rimpelstroom in elk geval op acceptabele niveaus te regelen. Daarom moet de uitgang van het LED-stuurcircuit een constante stroomuitvoer zijn in plaats van een constante uitgangsspanning.

Het Buck Boost-circuit voedt de accu naar de LED-array en het bemonsteringscircuit bemonstert de stroom die door de LED stroomt en zendt het signaal naar het regelcircuit. Het regelcircuit analyseert de bemonsteringsinformatie en regelt de werkverhouding van de schakelaarbuis in het buck-boostcircuit, en zorgt ervoor dat de LED-stroom constant is; Wanneer het circuit abnormaal is, wordt de stroom door het regelcircuit onderbroken om ervoor te zorgen dat de LED niet wordt beschadigd. In het algemeen moet het LED-stuurcircuit aan de volgende vereisten voldoen:

(1) hefdrukfunctie. Wanneer de ingangsspanning of de LED zelf wordt verminderd en fluctueert, wordt de uitgangsspanning aangepast om te voldoen aan de constante vraag van de uitgangsstroom om ervoor te zorgen dat de LED stabiel en betrouwbaar is.

(2) hoog vermogen conversie-efficiëntie. Om het schijfverlies te verminderen, bespaart u de kosten, verlaagt u de oplaadtijd van de batterij en verlengt u de levensduur van de batterij.

(3) helderheidsaanpassingsfunctie. Wanneer de omgevingsomgeving erg donker is, heeft de signaallamp vaak niet de maximale stroomaandrijving nodig, die de stuurstroom kan regelen en de helderheid van de LED kan wijzigen, waardoor het energieverbruik van de LED wordt verminderd. De gebruikelijke manier om de stuurstroom in te stellen, is het gebruik van PWM-signaalregeling.

(4) het heeft een perfect beschermingscircuit. Verschillende beschermingsmaatregelen moeten worden ingesteld om zichzelf te beschermen en betrouwbaar LED-werk. Bijvoorbeeld lagedrukvergrendeling, overspanningsbeveiliging, oververhittingsbeveiliging, open circuit of kortsluitbeveiliging, enz.

(5) goede warmtedissipatiefunctie. Volgens de thermische eigenschappen van LED is de temperatuur een van de belangrijke factoren die van invloed zijn op LED-werkzaamheden. Tijdens het rijden in de nacht, is de LED in een lange lichte toestand. Daarom is het noodzakelijk om een ​​goede warmteafvoerfunctie te hebben om de levensduur en betrouwbaarheid van de LED te garanderen.