LED-lampkoeling

- Jul 20, 2017-

We weten allemaal LED-lampjes, LED (Light-Emitting-Diode Chinese, die lichtgevende diodes betekent), is een soort energie omgezet in zichtbare licht halfgeleider, het heeft de gloeilampen van wolfraam en energiebesparende lampen drie primaire kleuren van licht Principe, terwijl het gebruik van elektrische veld licht. Volgens de analyse zijn LED-eigenschappen zeer duidelijk, lang leven, hoge lichtsterkte, geen straling en laag energieverbruik. LED-spectrum is bijna allemaal geconcentreerd in de zichtbare lichtband, de lichtsterkte van 80 tot 90%.

Echter, de productie van LED-lampen heeft meer technische problemen. Oh, de ene is de keuze van LED. Nu is de algemene helderheid van de LED moeilijk te bereiken, en de lichten zijn strikt vereist licht en het bijbehorende punt van de verlichting. Voor auto koplampen:

Het is noodzakelijk om optisch te ontwerpen volgens de standaard vereisten van licht, inclusief LED-helderheid, straalverdeling, straalhoek, etc. om het ontwerp te kiezen. Hoewel de LED energie en klein formaat kan besparen, maar de straalhoek is smal, zijn de vereisten van de LED-warmtebehandeling hoger, dus leidde het licht wanneer de lichtbehandeling speciale aandacht schenkt. De andere is de warmtebehandeling van de LED, als de hitte slecht doet, zal het niet alleen de levensduur van de LED beïnvloeden, maar ook de LED verlichting in de lichtdemping van het apparaat. Op basis van deze twee beperkingen zijn LED-verlichting niet erg goed Ontwikkeling, slechts enkele high-end auto assemblage. Productie van LED kwaliteitscontrole en lichtverdelingsverificatie.

Voor de auto lichten, in vergelijking met de koplampen, zijn de signaalvereisten relatief eenvoudig. Maar vooral om het probleem van uniforme licht-LED op te lossen, dat wil zeggen, hoe u de LED-uitgangsverlichting gelijkmatig verdeelt, en een goede oplossing voor LED-koelproblemen. LED lichten geproduceerd na de noodzaak om een aantal van de overeenkomstige instellingen te doen prestatie testen en 3C certificering, en nu de staat verplichte eisen door middel van de 3C certificering.

De LED is via drie manieren van koeling, conductie, convectie en straling, vaak gebruikt wordt de geleidingsmodus, dat wil zeggen het gebruik van radiator. LED-lichten op de markt met drie soorten warmteafvoermateriaal: thermisch kunststof, aluminium en keramiek. Thermische kunststof brandbare, aluminium straling, keramiek warmte het beste.

Dan voor de bekende LED-warmteafvoer op drie manieren, geleiding, convectie en straling. In de high power LED thermisch ontwerp, de industrie in het algemeen in de geleidingspoging, maar alleen afhankelijk van de geleiding heeft de limiet bereikt, is de radiatortemperatuur moeilijk te verminderen. Natuurlijk, fan fan koelprogramma, omdat het leven kort is, onbetrouwbaar. Dan kan de convectiehitte alleen op de dag eten om te eten, de wind is warm, geen hitte om over de hitte te praten. Stralingskoeling, die we uit het relevante forum kunnen vinden, worden niet gerapporteerd. Er zijn deskundigen uit het theoretische bewijs van stralingswarmteafvoer, maar minder dan 1% van de totale warmte, kan natuurlijk niet worden gebruikt. In feite is stralingswarmte overal. Boven de omgevingstemperatuur van het object wordt 70-85% van de warmte uitgezonden. Dan kan stralingswarmte in de LED zijn?

In de afgelopen maanden, met het idee om de test van Taiwan en het vasteland te proberen drie soorten stralingskoelingverf. Met de bestaande warmte geleiding van de siliconenkussens doen LED-lichten referentie materiaal, het testmonster is bedekt met drie soorten verf op het substraat, in plaats van siliconenband. Testresultaten, drie soorten verfhitteafgifte dan de siliconenband, radiator temperatuur 2-30 ℃. Natuurlijk is een lage 2-30 ℃ praktische waarde niet, dus ga de verf steeds meer in de warmteafvoermaatregelen. Zelfs in de omgevingstemperatuur van 300 ℃, de radiator temperatuur is slechts 140 ℃, LED fabrikanten aan de eisen voldoen. Deze test maakt gebruik van een ZS-411 coating.

Met hetzelfde straatlampontwerp wordt het substraat vervangen om het substraat te optimaliseren. Optimaliseer de substraat dubbelzijdige coating, de omgevingstemperatuur van 30 ° C, de radiator temperatuur van 440 ° C, koelen meer dan 140 ° C. Vergelijking van de bovenstaande temperatuurgegevens, optimaliseert de substraat positieve en negatieve kwast aan beide kanten, dan de niet-coating substraat, radiatortemperatuur 3-40 ℃. Of de radiatorborstel op de radiatortemperatuur geen effect heeft, in deze lamp kan radiatorborstelbekledingsprogramma worden verwijderd. Optimalisatie van het bestaande substraatontwerp moet ook worden verbeterd, u kunt het koelgebied verhogen. Door het gebruik van substraatstraling worden de LED-koplampen beter warmteafvoer mogelijk.