Lineaire constante stroomaandrijftechnologie wordt steeds perfecter

- Feb 06, 2020-

De aandrijfkracht van LED-verlichtingslampen streeft een hoge PF (vermogensfactor) en lage THD (totale harmonische vervorming) na, wat niet alleen de hoop van klanten is, maar ook de eis van een voedingssysteem. Energy Star en de International Telecommunication Commission (Ice) regelen dat de led driver-chip een hoge powerfactorcorrectie (PFC) -functie moet hebben om de conversie-efficiëntie en levensduur van de lamp te garanderen.
De voeding van LED-lichtbron en lampen introduceert de nieuwe generatie voedingstechnologie van hoogspanning lineaire constante stroomaandrijving. De schakelconversiefrequentie zonder voeding heeft geen eigen schakelfrequentie residueel en de rimpel zal sterk worden verminderd. Het applicatiecircuit heeft geen magnetische apparaten zoals transformatoren en elektrolytische condensatoren, dus de PF van de lineaire stroombron is verbeterd en de THD is verminderd.
De meeste hoogspanning lineaire constante stroom driverchips gebruiken gesegmenteerde verlichtingstechnologie om hvled-licht aan te sturen. Momenteel zijn er verschillende segmentatiemethoden, zoals 1, 3, 4 en 6 segmenten. Hoe meer segmentatie, hoe hoger de energie-efficiëntie, maar hoe meer besturingslijnen verbonden met hvled, zoals N-segmenten, de besturingslijnen zijn n + 1. De verbetering van de energie-efficiëntie is niet duidelijk, maar de toepassingslijnen zijn enigszins complex, wat niet wat led-lichtontwerpers willen. Shenzhen Huaxin photoelectric Co., Ltd. is een van de eerste ondernemingen die een lineair constant stroomschema voor stroomvoorziening opzet. Het biedt een volledig assortiment lineaire constante stroomproducten, waaronder éénkanaals éénkanaals, dubbelkanaals, éénkanaals 2-traps, 3-traps 4-traps, evenals siliciumgestuurd dimmen, kleurafstemming, enz., Die geschikter zijn voor foto-elektrische geïntegreerde moduletoepassing.
De bestuurder met één MOS ingebouwd in sectie 1, hoewel de energie-efficiëntie slecht is, kan voldoen aan de behoeften van de extra kleine ruimte van de kaarslamp; de driver met drie of vier MOS ingebouwd in secties 3-4 is momenteel de geprefereerde constante huidige aandrijfmethode, rekening houdend met de energie-efficiëntie, PF en thd, het toepassingsschema is eenvoudig en de toepassingskosten zijn laag.
De lineaire constante stroom driverchip met ingebouwde MOS is vooral geschikt voor de toepassing van de geïntegreerde opto-elektronische module, die weinig applicatiecircuitonderdelen heeft en bevorderlijk is voor het ontwerp van de lichtverdeling van hvled. Het drietraps lineaire hoogspannings-aandrijfcircuit met hoge spanning is bijvoorbeeld zeer eenvoudig, met weinig randcomponenten, zodat het aandrijfvermogen en de Hvleds-lichtbron op hetzelfde aluminium of keramische substraat kunnen worden ontworpen.
Hoogspanning lineaire constante stroom aandrijfvermogen chip is een soort constante spanningsingang aandrijfvermogen chip. Van de initiële tolerantie van ± 10% van het ingangsvermogen tot de huidige tolerantie van ± 20%, dat wil zeggen AC220V kan van ac180-260v zijn, wat in principe voldoet aan de vereisten van fluctuaties in het elektriciteitsnet in veel gebruiksgebieden. In het licht van stroboscopische problemen moeten we een consensus ontwikkelen over stroboscopische evaluatie van LED-lampen, zoals fluorescentielampen en downlights wanneer ze worden gebruikt. Als het open publiek meer dan 50 cm is, kan geen stroboscopie langer dan 50 cm worden beschouwd als gekwalificeerde producten .


Na verschillende generaties verbeterd ontwerp is de hoogspannings-lineaire-aandrijfchip nu verplaatst van de oorspronkelijke analoge circuitchip naar de digitale analoge hybride circuitchip en ontwikkeld naar de digitale circuit-chip, dus de prestaties van de hoogspannings-lineaire-aandrijfchip wordt steeds perfecter en stabieler; de hoge orde segment lineaire constante stroom aandrijfchip van de digitale analoge hybride is massaproductie.
Hoge PF en lage THD hoogspanning lineaire constante stroom driverchip zal een van de eerste keuze worden voor betaalbare LED-lichtbronnen en lampdrivers voor binnen vanwege zijn eenvoudige en efficiënte applicatiecircuit en lage applicatiekosten.
Hoogspanning lineaire constante stroom driver chip is bijzonder geschikt voor de industriële automatisering productie van LED foto-elektrische integratie module, namelijk "foto-elektrische motor", die de productie-efficiëntie aanzienlijk verbetert en effectief arbeid bespaart. Het kan de ruimte van onafhankelijke voeding besparen en de productiekosten voor de nieuwe generatie led-lichtbron en lampen effectief verlagen.
Aan de andere kant, vanwege de steeds perfectere technologie van kunststof radiator met hoge warmtegeleiding en met kunststof beklede aluminium radiator, zijn de kosten van aluminium-plastic radiator lager dan die van alle metalen radiator, en de isolatieprestaties zijn beter, dus de lichtbron en lampen bestaande uit een foto-elektrische motor en een met kunststof beklede aluminiumradiator zijn veiliger en betrouwbaarder.