Onderhoudsmethode van autolichten

- Feb 27, 2020-

Ken de structuur van de lamp:

Koplampen zijn de belangrijkste verlichtingsarmaturen. De verkeersregels hebben eisen voor de helderheid en het bereik van de koplampen. Het effect van verlichting is rechtstreeks van invloed op de verkeersveiligheid van u en anderen. Er zijn twee soorten koplampen: ingesloten en lamp vervangbaar. Het ingesloten type betekent dat de gloeilamp, de lens en de lampafdekking tot een geheel zijn gemaakt, wat handig is voor de massaproductie van de hele lamp. De vierkante en ronde lichten van de meeste mini-auto's en bedrijfsvoertuigen zijn ingesloten. De koplampen van auto's zijn meestal onregelmatig van vorm, wat niet bevorderlijk is voor het maken van een gesloten type. Daarom wordt een structuur gebruikt waarin een lamp wordt gescheiden van een lampafdekking en een lens. De trend is dat hoe meer high-end auto's, hoe meer koplampen met verwisselbare lampen.


De structuur van extra lampen is veel eenvoudiger, de meeste zijn gewone gloeilampen, plus gekleurde plastic lampenkappen. In de afgelopen twee jaar hebben sommige geïmporteerde auto's gekleurde lampen en transparante lampenkappen op extra verlichting gebruikt. Dit soort lamp ziet er helder en helder uit, maar de veelzijdigheid van de lamp is veel slechter.


Controleer het lichteffect van de hele auto

De vereisten voor de koplampen zijn eenvoudig: voldoende licht en een geschikte projectiehoek. Lichten zijn de detectie-items wanneer het voertuig het jaaroverzicht passeert, maar bij dagelijks gebruik, zolang u zich goed voelt. Het lichteffect van de koplampen hangt voornamelijk samen met twee factoren: helderheid en hoek. Er zullen hobbels en trillingen zijn wanneer de auto rijdt, zodat de lampen los zitten en niet goed zijn uitgelijnd. Dit is ook de meest voorkomende reden voor de afname van lichteffecten.


De hoeken van de koplampen zijn verstelbaar. De meeste bevinden zich in de voorste cabine en achter de koplampen. Ze worden afgesteld met positioneringsschroeven. Zonder de hulp van fotometrische apparatuur kan de auto op een rechte weg worden geparkeerd en kan de motor worden gestart, maar vergeet niet dat de generator moet worden gebruikt om voldoende vermogen te genereren om de normale werking van de koplampen te behouden. Schakel tussen en pas aan totdat je je goed voelt.


Wat de extra lichten betreft, zijn de eisen voor breedtelichten, remlichten en achteruitrijlichten helder en flikkeren ze niet. De knipperfrequentie van de richtingaanwijzer moet tussen 60 en 120 keer per minuut zijn en de frequentie van de voor- en achterlichten moet consistent zijn. De extra lamp is niet helder genoeg, u moet de lampafdekking eerst observeren op veroudering en vergeling, of waterdamp veroorzaakt door regenlekkage. De methode voor het reinigen van de lampenkap is eenvoudig, verwijder de lampenkap en veeg de binnenkant schoon met een vochtige doek. Als je denkt dat de projectiehoek van het licht OK is, maar het lichteffect is nog steeds niet goed, dan is het tijd om de lamp te vervangen. Er zijn twee soorten gloeilampen en halogeenlampen in koplampen van auto's. Onder hen hebben halogeenlampen een hogere power-on efficiëntie en een langere levensduur. Hoewel de prijzen hoger zijn, zijn ze geleidelijk mainstream geworden. Let er bij het kiezen van een lamp op of het vermogen van de nieuwe lamp en de originele lamp exact hetzelfde zijn, want als het vermogen hoog is, zal het onmiddellijk branden en als het klein is, is het onvoldoende helder. In het algemeen zal een label dat het vermogen aangeeft worden bevestigd in de buurt van de lamp.