De voordelen van LED-autolichten

- Jun 23, 2018-

LED-autolampen staan nog in de kinderschoenen in China en slechts ongeveer 10% van de voertuigen op de weg hebben LED-autolichten geïnstalleerd. Maar LED hoge remlichten zijn bijna universeel voor bijna alle auto's. De LED-lamp is een nieuw type lamptechnologie die de afgelopen jaren is ontwikkeld. Als nieuwe technologie heeft het zowel voordelen als veel tekortkomingen.

voordeel:

1. Het uiterlijk is nieuw, waardoor het uiterlijk van het voertuig wordt verbeterd en de kwaliteit van de auto wordt verbeterd.

2, een lange levensduur, dankzij de lange levensduur van de LED zelf, kunnen LED-autolampen bijna hetzelfde leven met de auto.

3, impact shock, LED is een solide lichtbron, in tegenstelling tot de gloeilamp in de vibratie wanneer fragiel.

4, energiebesparing en milieubescherming, LED auto-verlichting efficiëntie is bijna tien keer hoger dan de gewone halogeenlamp, zelf bevat geen milieuvervuiling componenten.

5, snelle responstijd, verbeteren verkeersveiligheid. De responstijd van LED-autolampen is 0,2-0,3 seconden sneller dan die van gewone lampen, wat overeenkomt met een menselijke reactietijd, wat de veiligheid van het rijden op de weg aanzienlijk verbetert.

nadelen:

1, de prijs is hoog, met LED-achteruitrijlichten als een voorbeeld, een LED-achteruitrijlicht-module bijna 100 yuan, en een gloeilamp prijs is slechts 1 yuan, waarvan veel onderdelen zijn de kosten van LED-verlichting. Hoge prijzen leiden ertoe dat gewone auto's geen LED-verlichting kunnen betalen, de markt kan niet worden gepromoot.

2, LED-instabiliteit. Als een soort halfgeleiderapparaat zijn de eigen lichtstroom, golflengte en levensduur van LED's gevoelig voor temperatuur en zijn ze niet zo stabiel als gloeilampen. Deze functie levert grote problemen op voor het ontwerp van LED-autolichten .

3, hoewel de LED-leven is erg lang, maar vaak in het licht zijn veel LED's samen geïntegreerd, de combinatie van het leven is niet per se erg lang. Bovendien is de kwaliteit van de huis-LED gemengd en zijn er veel led-lampjes in het verschijnsel van dode lichten in zeer korte tijd. Sommige of alle niet-verlichte LED-lampjes zijn vaak op straat te zien.

4. In het geval van een defect van de LED-autolichten , is het in principe alleen mogelijk om het volledige licht te vervangen. Als de LED-kant van de koplamp bijvoorbeeld slecht wordt gedraaid, kunnen alleen de koplampen worden vervangen, inclusief de lampen ver en dichtbij, omdat het algemene onderhoudsbedrijf geen printplaat zoals een LED heeft. Dit verhoogt de onderhoudskosten aanzienlijk en verspilt hulpmiddelen.

De oplossing voor deze problemen heeft nog steeds de ontwikkeling van LED-technologie zelf nodig. Hoe hoger de lichtstroom / prijsverhouding van de LED, des te voordeliger het toepassingsperspectief van de LED op het voertuiglicht. Er is ook ruimte voor verbetering in andere LED-prestaties. De meeste defecten van LED-lampen houden rechtstreeks verband met de LED-technologie. Om deze problemen op te lossen, kan LED-technologie alleen wachten op de volwassenheid en ontwikkeling van LED-technologie. Het laatste nadeel is dat het heel goed mogelijk is om de LED-module te gebruiken als aftermarket-product om de LED-module in de 4S-winkel te vervangen. Tegelijkertijd wordt aandacht besteed aan het probleem van een eenvoudige vervanging in het ontwerp en is vervanging van de printplaat net zo eenvoudig en handig als het vervangen van de lamp.