De voordelen van LED-verlichting voor het milieu

- May 22, 2019-

Zorg dragen voor het milieu is een verantwoordelijkheid waar iedereen zich verantwoordelijk voor moet voelen. De meesten van ons zijn al op de hoogte van milieuvriendelijke processen zoals recycling om de hoeveelheid afval die we produceren tot een minimum te beperken en onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Veel mensen zijn echter niet op de hoogte van nieuwe en opkomende technologieën die we kunnen gebruiken om de CO2-uitstoot te helpen verminderen. Een goed voorbeeld hiervan is LED-verlichting, die veel milieuvoordelen biedt.Efficiënt met energie


LED-lampen zijn tot 80% efficiënter dan traditionele verlichting zoals fluorescentielampen en gloeilampen. 95% van de energie in LED's wordt omgezet in licht en slechts 5% wordt verspild als warmte. Dit wordt vergeleken met fluorescentielampen die 95% energie omzetten in warmte en slechts 5% in licht! LED-lampen tekenen ook veel minder stroom dan traditionele verlichting; een typisch 84 watt fluorescentielampje kan worden vervangen door een LED van 36 watt om hetzelfde lichtniveau te geven. Minder energieverbruik vermindert de vraag van energiecentrales en vermindert de uitstoot van broeikasgassen.

Geen giftige elementen

LED-lampen bevatten geen giftige elementen. De meeste kantoren maken op dit moment gebruik van TL-verlichting die schadelijke chemicaliën zoals kwik bevat. Dit zal het milieu verontreinigen wanneer het wordt verwijderd in stortplaatsafval. Verwijdering moet worden geregeld via een geregistreerde afvalverwerker, dus overschakelen naar LED vermijdt de kosten en tijdimplicaties die vereist zijn voor conforme verwijdering - en helpt het milieu te beschermen tegen verder giftig afval.

Minder benodigde lampen

LED's hebben een betere kwaliteit van de lichtverdeling en focuslicht in één richting, in tegenstelling tot andere soorten verlichting die energie verspillen door licht in alle richtingen uit te stralen, vaak verlichtende gebieden waar geen licht nodig is (zoals het plafond). Dit betekent dat er minder LED-lampen nodig zijn om hetzelfde niveau van helderheid te bereiken dat wordt afgegeven door tl-lampen en gloeilampen. Minder lampen zullen het energieverbruik verminderen en zullen daarom een voordeel voor het milieu zijn.

Levensduur

Een langere levensduur betekent minder CO2-uitstoot. LED-lampjes gaan tot zes keer langer mee dan andere soorten verlichting, waardoor er minder vaak hoeft te worden vervangen. Dit resulteert in het gebruik van minder lampen en dus zijn er minder middelen nodig voor productieprocessen, verpakkingsmaterialen en transport.