De toepassing van LED-achterlichten op de truck.

- Feb 09, 2018-

Truck achterlichten hebben een auto om de bestuurder te remmen, sturen, zoals de intentie, terug naar de auto, de waarschuwende rol voor de verkeersveiligheid heeft een zeer belangrijke rol, is van essentieel belang voor het voertuig. Je kunt je voorstellen hoe het zou zijn als de voorste auto plotseling naar een stoplicht draaide of stopte. Daarom zal de verkeerspolitie door de politie worden geïnspecteerd op schade of niet op licht, en zelfs sommige zijn te gevoelig voor de redenen die iedereen begrijpt.

Het stoten van een voertuig kan gemakkelijk de achterlichten van de auto beschadigen, dus in de afgelopen jaren hebben veel eigenaren de achterlichten van de vrachtwagen vervangen door de traditionele gloeilamp met LED-achterlichten. De stabiliteit is beter, en zelfs een speciaal depot in de fabriek is de assemblage van LED-achterlichten. Merk op dat de LED-lampjes op de snelweg steeds hoger worden.

Wat is een LED?

LED Engels naam genaamd de Light Emitting Diode, de Chinese betekenis voor Light Emitting Diode, is een solid-state halfgeleider apparaten, het kan de DianZhuan direct in het licht zijn, en we zijn bekend met de gloeilamp en fluorescentielamp lichtgevend principe is anders . LED heeft de voordelen van een klein volume, trillingsbestendigheid, energiebesparing en een lange levensduur.

Het concept van LED is nu erg heet, wat geen nieuw woord is voor moderne mensen. In ons dagelijks leven worden veel leds gebruikt om lampen aan te geven. Met de ontwikkeling van technologie heeft LED ook vele vormen, zoals weergegeven in de bovenstaande afbeelding, inclusief het directe interpolatie- en patchtype.

De toepassing van LED in vrachtwagen.

Let op de achterlichten en de zijlichten op de truck, en u zult zien dat veel auto's zijn omgezet in LED-producten.

1. Schokbestendig en een lange levensduur. Onder normale omstandigheden zijn leds veel betrouwbaarder en leven langer dan normale lampen. Er is een goede weerstand tegen de hobbels in de truck, in tegenstelling tot gewone gloeilampen die zwart branden of breken wanneer ze worden in- en uitgeschakeld. Voor vrachtwagens kan dit de kans verkleinen dat de lichten worden beboet wanneer de weg wordt getest, wat misschien de belangrijkste reden is waarom de kaart voor LED kiest.

2. Energiebesparing. LED-werk vereist minder stroom, en in de profielen op internet vinden witte leds slechts 1/10 van de energie van gloeilampen en 1/4 van spaarlampen. Dit is een van de redenen waarom leds nu zo warm zijn.

3. Sterke lichtpenetratie. Dit is 's nachts heel duidelijk in het donker en het is ook visueel aantrekkelijker dan de normale gloeilamp.

Problemen met LED-gebruik.

Veel vrienden in het gebruik van het proces weerspiegelden echter ook verschillende LED-problemen:

1. Niet helder genoeg gedurende de dag;

2. Schakel het licht snel in;

3. Het circuit zal het alarm laten mislukken;

4. Het circuit is uitgeschakeld en het lampje brandt;

5. Als de LED kapot is, kan deze alleen de hele assembly vervangen, niet zoals de traditionele lamp.

Waarom ontstaan deze problemen? We hebben LED-fabrikanten en autofabrikantengerelateerd personeel geraadpleegd, zij hebben ons de situatie van de LED-markt geïntroduceerd.

LED-prijs, kwaliteitsverschil is groot.

Van de aankoopprijs, kunnen we zien dat de gebruikersfeedback, LED-producten, prijsverschil is erg groot, de LED-fabrikant zei, nu gebruikt voor achterlichten van vrachtwagens LED-producten verschillen, lampen en lantaarns van een achterlichten, bijvoorbeeld minder dan 10 yuan, de laagste kostprijs op de markt en de kosten van goede LED-lampen en lantaarns tot honderden yuan.

Slechte LED kan een probleem zijn.

De zogenaamde "één cent en één cent goederen", inferieur LED-product heeft ook een zeer groot verschil in kwaliteit.

1. Lage helderheid. De verlichting is van groot belang voor de veiligheid van het voertuig. In de buitenverlichting en het lichtseinapparaat gb4785-2007 wordt de verlichting van de auto ook in detail gespecificeerd. Sommige slechte LED-lampjes voldoen echter niet aan de gebruikseisen.

2. Korte levensduur. Dit is ook een probleem dat veel netizens reflecteren, dat wil zeggen, het leven is niet zo lang als je bent geïntroduceerd, wat vergelijkbaar is met het leven van gewone gloeilampen, wat vooral het probleem van kwaliteit is. Volgens de introductie zal de gemiddelde kwaliteit van de LED-lamp 20.000 uur bereiken, die 4-5 jaar kan worden gebruikt, terwijl de slechte kwaliteit in twee of drie maanden kan worden gedimd of niet helder.

3. Slechte waterbestendigheid. De LED-lamp vereist hoge waterdichtingsprestaties en LED's van slechte kwaliteit zijn in dit opzicht niet goed gedaan. De werkomgeving van de truck is gecompliceerd, waardoor waterdamp gemakkelijk kan binnendringen en de levensduur van de LED kan worden beïnvloed.

Gebruik inferieure materialen. Naast LED-lampen zullen sommige fabrikanten sommige inferieure componenten in andere delen gebruiken om de kosten te verlagen, wat de volgende problemen zal veroorzaken.

Ze zijn bang voor de zon, waardoor de schoorsteen kan verouderen.

Wees bang voor olie, de lampenkap is minder corrosief.

Bang voor fel licht, is het gemakkelijk om het licht te laten vervagen.

De bedrading van de printplaat is te dun of de koperdraad is vervangen door ijzer, aluminium en andere materialen.

Analyse van het probleem veroorzaakt door gebruikers.

Voor veel van deze vragen gaf de fabrikant ook verschillende mogelijke redenen.

Vraag 1: niet helder genoeg gedurende de dag.

Om dit probleem op te lossen, zullen veel vrachtwagenchauffeurs de koplampen draaien en de lichten aan doen om de helderheid te verbeteren, maar er zijn enkele verborgen gevaren in dit verband.

Daar zijn twee mogelijke redenen voor:

Ten eerste, het kwaliteitsprobleem van LED-lampen, zoals hierboven vermeld, het prijsverschil van LED is bijzonder groot, en de kosten variëren van enkele yuan tot honderd yuan, en een groot verschil is in helderheid. Er is ook een slechte kwaliteit van de gebruikstijd niet lang genoeg, in een bepaalde periode zal de helderheid afnemen.

Ten tweede, de installatie van LED. De LED is unidirectioneel en het waarschuwingseffect is niet duidelijk wanneer de hoek een klein beetje is. Als de multi-angle gelamineerde LED wordt gebruikt in de afbeelding, kan het verstrooiingseffect worden bereikt door de reflectie van de reflector.

Nu LED-achterlichten zijn over het algemeen toegevoegde reflector ontwerp, goede make-up voor de tekortkoming, zoals in de afbeelding hierboven aan de rechterkant van de foto zonder reflector ontwerp is gemakkelijk te veroorzaken dat de auto niet kon zien, niet gebruiken.

Probleem 2: circuitalarm, draai het licht snel om te flitsen.

Dit komt voornamelijk door de kleine stroom die nodig is voor het LED-licht, dat direct door de LED-lamp wordt vervangen, waardoor de frequentie van het flitsapparaat wordt versneld. Voor sommige voertuigen met detectie van achterlichten is het ook door het detecteren van de stroom van het circuit, het systeem wordt verward met het licht, dus het alarm.

Oplossing: u kunt de stroom van het hele circuit verhogen door een weerstand parallel met de LED-lamp te gebruiken. Maar de kracht van de weerstand moet worden gekozen, anders is het gemakkelijk te verbranden. Omdat het gebruik van LED-lampen steeds vaker voorkomt, overwegen sommige autofabrikanten ook de invloed van de LED-lampjes op het hele voertuig tijdens het ontwerpen.

Vraag 3: het circuit wordt uitgeschakeld.

Het is mogelijk dat er een lage stroom in het circuit van het lichaam is en dat de LED slechts een zeer kleine stroom nodig heeft om te werken, dus een deel van de statische elektriciteit van de auto kan worden gebruikt om de LED-verlichting te verlichten.

Oplossing: u kunt een 3 watt lamp in een circuit aansluiten.

De LED-markt moet worden gereguleerd.

Het is ook de voordelen van LED enzovoort, zoals we weten, zijn sommige van de trailers nu standaard LED-verlichting gaan gebruiken. Sommige trailers zijn al begonnen met het gebruik van LED-verlichting als achterlicht in de speciale auto-show van Liangshan.

LED-achterlichten onthulden zijn enorme marktpotentieel, het zorgde er ook voor dat veel bedrijven lid werden, maar in de communicatie en LED-fabrikant, vertelden ze het aan kleine make-up, nu moet de LED-markt voor trucks nader worden gespecificeerd.

Niet-gelicentieerde productiebedrijven hebben invloed op reguliere bedrijven.

Leds hebben hoge eisen, de productietechnologie in de markt nu zijn er een groot aantal productie-eenheden van de trailertechnologie niveau is niet hoog, de wijze van productie, zelfs de molen om de kosten te besparen, gebruiken ze inferieure LED-lampen en lantaarns , het maakt een deel van de LED-fabrikant met leefruimte. De producten gekozen door de reguliere fabrikant zullen worden getest en geverifieerd, en de producten zijn meer gegarandeerd.

De formele LED-lampen en -lantaarns moeten voldoen aan de nationale 3C-certificering, er wordt gesuggereerd dat de gebruiker op deze manier kan voorkomen dat ze fake en inferieure producten kopen bij het kiezen.

Er is een gebrek aan regulering en vicieuze concurrentie.

En hoewel het land strenge eisen stelt aan autoverlichting, maar het gebrek aan effectief toezicht op de markt of een aantal nep-producten op de markt brengt, worden ze veroorzaakt door prijzenoorlog zoals wrede concurrentie, onrust op de markt is het eindresultaat van de gebruiker. moeilijk om echt goed product te vinden, heeft veel vrachtwagenchauffeur ook veel nep en slordige producten gekwetst.

hoofdartikel

LED als een nieuw type energiebesparing en milieubescherming materiaal, is geworden in de afgelopen jaren van een concept, was in de auto alle LED-lampen producten verschenen, als je het probleem van technologie en kosten op te lossen, zal de LED meer ontwikkeling en toepassing in de toekomst.

Het is echter belangrijk op te merken dat sommige van de prestatiekenmerken van de LED in dit stadium niet hetzelfde zijn als de traditionele gloeilampen die we eerder gebruikten, dus het is niet eenvoudig om ze te vervangen.

Wat betreft het gebruik en de aanpassing van LED-verlichting, wilt u, als u ervaring en problemen heeft, de discussie delen met meer vrachtwagenchauffeurs?