Het verschil tussen een autohalogeenlamp en een Xenonkoplamp

- Feb 24, 2018-

De geschiedenis van halogeenkoplampen die op auto's worden toegepast, moet teruggaan tot de jaren 1970. Dit is ook de meest voorkomende bron van automobielkoplampen voor alle soorten auto's. De prijs van de halogeenlamp is relatief goedkoop, voor de economie van sommige modellen van lage prijs, om de kosten van auto's te verlagen is zeer geschikt. Halogeenlamp is eigenlijk in het leven dat we gebruiken gloeilamp upgrades, toevoeging van halogeen elementen toe te voegen, waardoor de helderheid van de gloeilamp kan worden verhoogd met 1,5 keer, en de levensduur is 2-3 keer van gewone gloeilampen. Om de lichtopbrengst van gloeilampen te verbeteren, moeten we allereerst de temperatuur van wolfraamdraden verbeteren, maar de bijbehorende oorzaken van wolfraamsublimatie, sublimatie en zwart in de glazen schaal. Wanneer de gloeilamp is gevuld met halogeen of halogenide lamp zwart worden met behulp van het principe van wolfraam-halogeen cyclus kan elimineren gloeilampen, halogeenlampen. Dit is.

De xenonkoplamp wordt ook wel de HID-gasontladingskoplamp genoemd. Het is het principe van anti-ultraviolet kwartsglas buis in UV-cut, met een verscheidenheid van chemisch gas vullen, meestal met inerte gassen zoals xenon jodide, en vervolgens door de Booster Car DC-spanning op de instantane hoge druk 12 volt tot 23000 Volt CURRENT, hoogspanning amplitude-excitatie door middel van elektronische kwarts xenonbuisvrij, produceert de lichtbron tussen twee elektroden, dit is de zogenaamde gasontlading. De helderheid van de xenonlamp is groot, de felle kleur ligt dicht bij het zonlicht, het stroomverbruik is laag, de betrouwbaarheid is hoog en wordt niet beïnvloed door de spanningsschommeling van de auto. Omdat xenonlampen een hoge spanningsstroom gebruiken om xenon te activeren, wordt een bundel van elektrische boog gevormd, die tussen twee elektroden kan blijven ontladen. Het kan zo hoog als 5000K schijnen en 5000K is ook het dichtst bij het middaglicht, de meest comfortabele helderheid voor het menselijk oog. Maar! Als u speciaal weer tegen wilt komen, kan de xenonlamp in principe stoppen met eten. Eigenlijk hebben veel fabrikanten een bijna lichte xenonlamp en een hooglichthalogeen opgesteld, waardoor geld besparen daar onderdeel van uitmaakt, en dit is volgens de feitelijke situatie zeer noodzakelijk.

Als we 's nachts naar de auto's op de weg kijken, zijn er negen van de tien geelverbrandde auto's met halogeenlampen. In feite is de lage temperatuur halogeenlamp, resulterend in een lichte kleur warm geel. In het donker van het licht is de gele halogeenlamp niet zo zichtbaar als een xenonlamp, maar het is geen probleem om het normale gebruik van de nacht te verwerken.


Het verschil tussen een auto-halogeenlamp en een xenonkoplamp.

1, de xenonlamp is geen filament, het is slechts een van de gasluminescentiepunten van de afmeting van de sojaboon; de halogeenlamp heeft de gloeidraad.

2, de xenon-lamp heeft drie keer hogere lichtintensiteit dan de gewone halogeenlamp, en het energieverbruik is slechts twee.

3, de xenonlamp gebruikt dezelfde lichtkleur als de zon, waardoor de bestuurder betere visuele omstandigheden heeft. Xenon-lampen maken het lichtbereik uitgebreider en de lichtintensiteit is groter, waardoor de veiligheid en het rijcomfort aanzienlijk verbeteren.

4. De xenonlamp heeft een hoge helderheid en een hoge kleurtemperatuur. Het blote oog voelt wit of blauw licht en moet worden toegevoegd met de stabilisator. Halogeenlampen hebben een lage kleurtemperatuur en geel in licht. Je kunt het gebruiken met een twist.Vervolgens wil ik hier kennis populariseren, of dit is het voordeel van halogeenkoplampen. In relatieve termen is dit een nadeel van xenonkoplampen: de combinatie van halogeenkoplampen en reflectoren is net als de combinatie van xenonlampen en lenzen. Maar de combinatie van xenonlamplens + hoewel in helderheidsvoordeel, maar het licht wordt geprojecteerd nadat de distributie niet gelijk is, directe xenonlamp die bij nachtlicht drijven zal gelokaliseerd fenomeen veroorzaken, is het middengebied van het licht helder, maar beide kanten van het licht zal donker zijn, hoewel sommige kunnen worden geveegd in veel gebieden licht, hebben niet de veiligheidsvoorwaarden van observatie.

Integendeel, de combinatie van halogeen + reflector, zonder de hulp van een lens, hoewel de helderheid van het licht niet zo helder is als de xenonlamp, maar de relatieve helderheid van andere gebieden relatief uniform is, zal er geen duidelijk visueel verzwakkingsgebied zijn, en 's nachts rijden is veiliger.

Bovendien heeft een halogeenkoplamp met lage kleurtemperatuur een duidelijk voordeel. Als het gaat om slecht zicht, zoals regen en sneeuw, waas enz., Kan een halogeenlichtbron veel beter doordringen dan de xenon-lichtbron met een hoge kleurtemperatuur.

De voordelen van de halogeenlampen zijn echter steeds kleiner geworden naarmate de xenonlamptechnologie volwassener wordt. In plaats van xenonlicht zijn sommige duidelijke voordelen van het halogeenlicht moeilijk te bereiken.