De lichten zullen praten en laten het je vertellen De evolutie van de koplampen!

- Jan 19, 2018-

Toen ik nog student was, leerde ik alleen over de biologische evolutie van Darwin, en in de 21ste eeuw kwam ik met een autolamp taalevolutie! Heb je iets geleerd? Hier is een pratende koplamp.

Het autolicht spreekt scène 1: het groene licht nadat de auto niet loopt.

Lamptaal: een grote lichtflits.

Op de kruising, wanneer het groene lampje brandt, zal de voorste auto soms niet bewegen. Misschien begint het beginnende, nerveuze handgetij langzaam, misschien merkte de bestuurder van de voorste auto de verandering van het indicatielampje niet op, wachtend tot het rode licht werd afgeleid. Op dit punt neemt de auto meestal een klein beetje actie om de andere kant een hint te geven. Sommige mensen toeteren op hun hoorns, maar dit soort friemelen is niet alleen vernederend, het kan ook het tegenovergestelde effect hebben. Sommige van de autovrienden zijn erg boos en langzaam open, houden opzettelijk de auto tegen, wat resulteert in het verlies van iedereen.

In dit geval is het duidelijk niet de juiste manier om te toeteren. We kunnen de zwaailichten gebruiken in plaats van het onbeleefde toeteren. Flits koplampen, kunnen vaak de voertuigen realiseren, flitsen als je geen actie zou ondernemen om doorlopende flits koplampen te vermijden, dit is geen respect voor mensen, gemakkelijk om de negatieve gevoelens van de bestuurder te veroorzaken.

De autolamp spreekt scène 2: de nacht ontmoet een sterk licht om het oog te flitsen.

Lamptaal: twee grote lampen herinneren eraan, heldere dubbele sprong drukt ontevredenheid uit.

'S Avonds rijden, de grootste hoofdpijn voor iedereen is de man die aan het einde van een grootlicht komt. Het gedrag van het niet schakelen van de lichten is niet ongewoon tijdens het rijden 's nachts. In feite rijdt u 's nachts in de stad, meestal heeft de weg een goede verlichting, het is niet nodig om de koplampen aan te doen. Echter, in het wegdek verlichting is niet erg ideaal weg, de grote lichten zijn de belangrijkste factoren die auto-ongelukken veroorzaken. Wat doe je als je een auto tegenkomt? Misschien zullen veel autovrienden de "tit-for-tat" -methode aannemen, iedereen om een ​​groot licht te geven. Deze benadering is duidelijk ongepast, en wanneer oudere bestuurders veilige rij-ervaring introduceren, zeggen ze meestal dat ze geen auto besturen, en dat "tit for tat" -gedrag een teken van woede is.

Wanneer u een heldere flits tegenkomt, is het zeer waarschijnlijk dat de andere persoon vergeet het grootlicht uit te schakelen. De autovrienden kunnen twee koplampen op afstand voor de vergadering laten flitsen en elkaar eraan herinneren om de lichten te schakelen wanneer ze in de auto zitten. Als de andere persoon onbewogen is, kan de autovriend de dubbele spronglamp inschakelen om ongenoegen kenbaar te maken, de andere partij vertellen "dat je me flitst, schakel het lampje bij in het donker".

De autolamp spreekt scène 3: ontmoet het voertuig naar behoefte en manier.

Lamptaal: de koplampen knipperen "akkoord", de koplampen knipperen "weigeren"

In verhoogde of snelwegwegen en enkele gewone wegen wordt de rijstrook vaak in de rijstrook aangetroffen en wordt de verkeersstroom afgewisseld tussen de verhoogde bochten. In dit geval, de auto en de auto als de communicatie niet ideaal is, is het waarschijnlijk dat het voertuig het ongeval zal bezeren. Elkaar en weg of wegverkeer kruispunt, het varken is gevaarlijk, en ze moet absoluut niet kan auto om rijstroken te veranderen, en ontmoette de auto tip nodig om rijstroken te veranderen, is het eens om rijstroken te veranderen, of verzoeken te weigeren, de auto moeten elkaar een duidelijke herinnering geven.

Bij het ontmoeten en oversteken van de weg, zal de rijwissel eerst de richtingaanwijzer inschakelen en wachten op de kruising van de verkeersstroom en vervolgens de auto vertellen "kan ik de weg veranderen?" Als de auto hiermee instemt, vertragen en een koplamp laten knipperen, zeggend: "ga akkoord met verandering"; Als het lastig is, flitst u zelfs enkele grote lichten, zegt u "nee, ik ben het er niet mee eens".

Autolamp sprekende scène 4: vind de volgende auto heeft probleem.

Lamptaal: het grote licht knippert drie keer.

Sommige autodeuren zijn niet gesloten, sommige auto's een bandenspanning duidelijk onvoldoende ... Op de weg, als je toevallig andere auto's ziet, zul je niet blind zijn, maar hoe vertel je de eigenaar van het probleem in de eerste plaats?

In feite, in de autolamp taal, zijn er ook vragen over de andere voertuigen, de noodzaak om te stoppen en het licht te controleren om eraan te herinneren. Als een autovriend een probleem vindt met een naburige auto, kan hij drie opeenvolgende keren voor de koplampen flitsen en de bestuurder van de voorste auto zal de lichten weer zien wanneer hij het licht waarneemt. Natuurlijk, als iemand je drie lichten flitst, zou je ook aandacht moeten krijgen. Misschien is er iets mis met je auto en geeft de auto je een vriendelijke herinnering.

Scène 5: de achter-auto is te dicht bij de auto.

Taal van de auto: remmende remlichten.

Autorijden op de snelweg, het handhaven van de juiste veiligheidsafstand is een van de effectieve methoden om ongevallen te voorkomen, maar soms willen sommige mensen graag hoge snelheden rijden, en houden ze de afstand dichtbij, in dit geval zal een deel van de voertuigbestuurders verspreide energie zijn om " volg "de auto, zal zorgen maken nadat de auto niet zal vertragen omdat de remmen haar raken. Op dit punt staat de voorste auto op het punt een manier te vinden om de achterste auto een kleine waarschuwing te geven, de auto te vertellen niet zelf te volgen, wanneer de remlichten worden gebruikt. In het proces van snelwegverkeer, remlichten hebben een ander soort gebruik, namelijk in de auto wanneer zijn auto te dichtbij is, kunnen automobilisten licht op de remmen, en prompt de auto "moet je laat me te dichtbij, ver punt. "