Het belangrijkste verschil tussen xenon- en halogeenlampen

- Feb 27, 2020-

Het belangrijkste verschil tussen een xenonlamp en een halogeenlamp is dat de eerste licht uitzendt door gasionisatie en de laatste licht uitzendt door een wolfraamdraad te verwarmen. Specifiek worden de voordelen van xenonlampen weerspiegeld in de volgende vijf aspecten.


De eerste is helderheid. Met hetzelfde wattage van HID is de helderheid ongeveer 2-3 keer die van wolfraam gloeilampen. Hoewel de lichtboog van de xenonlamp dezelfde is als de lengte en diameter van de wolfraamdraad van de halogeenlamp, worden de lichtefficiëntie en helderheid bijna 3 keer verbeterd.


De tweede is energiebesparing. In vergelijking met wolfraamlampen kan het bijna de helft van het vermogen besparen. Airconditioning, GPS-autotelefoons en andere apparatuur vereisen stroomverbruik en autoverlichting koplampen zijn een van de meest energievretende auto-onderdelen. De voordelen van het besparen van de helft van de elektriciteit zijn duidelijk.


De derde is een lange levensduur. Omdat de gloeidraad niet wordt gebruikt, wordt het defect dat de traditionele lamp gemakkelijk bros is, geëlimineerd en wordt de levensduur van HID ook met bijna 10 keer verlengd, wat ongeveer 2000-3000 uur kan worden gebruikt.


De vierde is beveiliging. In feite is dit de grootste charme van HID. Veel eigenaren die HID hebben gebruikt, antwoordden dat de HID-lampen zijn geïnstalleerd om goed zicht te bieden en de veiligheid van het rijden 's nachts aanzienlijk te verbeteren. Dit komt vooral omdat de meerdere bundels en intensiteit van HID-lampen effectiever zijn dan eenvoudige verre en dimlichtinstellingen, die de verlichting voor de auto aanzienlijk kunnen verbeteren en de borden langs de weg kunnen verlichten. Deze zijn van groot belang voor de rijveiligheid Twijfelachtig.


Ten vijfde is het noodgeval. Vanwege het andere lichtuitzendende principe van xenonlamp en halogeenlamp, zal deze, wanneer er een probleem is met de stroomvoorziening van de batterij, enkele seconden duren voordat deze uitgaat, zodat de eigenaar een bepaalde tijd heeft om mee om te gaan het noodgeval.