De rol van koplampen

- Aug 19, 2018-

Auto-koplampen hebben meestal gloei-, halogeen-, xenon- en andere soorten. Met de voortdurende ontwikkeling van autotechnologie zijn gloeilampen in het verleden geëlimineerd. Nu zijn de koplampen van auto's voornamelijk halogeenlampen, xenonlampen en LED-koplampen.


Halogeenlamp


Een halogeenlamp is een lamp waarin een kleine hoeveelheid jodium van inert gas in de lamp is geïnfiltreerd. Wolfraam-atomen verdampt uit de gloeidraad reageren met jodiumatomen onder vorming van wolfraam-jodideverbindingen. Zodra de wolfraamjodideverbinding het witgloeiende filament raakt (de temperatuur overschrijdt 1450 ° C), wordt het ontleed in wolfraam en jodium en het wolfraam keert terug naar de gloeidraad. Het komt terug in het gas. Met een dergelijke cyclus, gloeit de gloeidraad nauwelijks en de lamp niet zwart, dus het is langer en helderder dan de traditionele gloeiende koplampen. De koplampen worden tegenwoordig veel gebruikt in auto's.


Xenon-lamp


Xenon-lamp is kortweg HID. Het stoot twee keer zoveel licht uit als een halogeenlamp, verbruikt slechts twee derde van zijn energie en heeft een levensduur van 10 keer zo lang als een halogeenlamp. Xenon-lampen verhogen de veiligheid en het rijcomfort enorm en helpen de spanning en vermoeidheid van mensen die 's nachts rijden te verminderen. Bestuurders kunnen in de eerste plaats gevaar vinden, zodat ze voldoende reactietijd krijgen, wat het aantal nachtongevallen sterk vermindert.


LED autolamp


LED is de afkorting van Light Emitting Diode, beter bekend als light emitting diodes, ze verschijnen nu vaak als lichtbakken, uithangborden en verschillende elektrische indicatoren en achtergrondverlichting, maar ook vaak zijn koplampen voor auto's, achterlichten, hoge remlichten, verkeerslichten overdag een belangrijk een deel. In vergelijking met xenonlamp en halogeenlamp heeft LED een hoger lichtrendement, is het energieverbruik slechts 1/20 van een halogeenlamp, bovendien zijn de kosten van LED-componenten jaar na jaar sterk gedaald en zijn de huidige kosten en prijzen nog steeds in de daling van meer dan 20% per jaar.