Draai lichten voor het gebruik van voorzorgsmaatregelen

- Nov 20, 2017-

We zijn tegengekomen in het dagelijkse verkeer van de "hit the light does not turn, turn to not the lights" -situatie. Het gezicht van de eerstgenoemden, soms is het gewoon een eenvoudig misverstand. In het licht van het laatste kunnen we hem alleen maar aanspreken om zijn eigen morele kwaliteiten te verbeteren of zijn beurtlichten tijdig te repareren. Daarnaast zijn er andere dingen waar je in het dagelijkse rijproces op moet letten?

1. Schakel de dubbele flash-omleiding uit (geen functie voor stuurprioriteit)

Veel modellen schakelen niet naar de prioriteitsfunctie, dus in het geval van een dubbele openflits als je beurt wilt draaien, moet je de richtingaanwijzer omschakelen om de dubbele flits te gebruiken.

2. Kan snel vaststellen dat het richtingaanwijzer defect is

Schakel signalen in contact-type knipperlicht en contactloze flitser. Wanneer er een fout is in het contacttype van de richtingaanwijzerlamp, flikkert de corresponderende richtingaanwijzerlamp op het instrumentenpaneel niet en wanneer het contactloze type richtingaanwijzerlamp uitvalt, flitst het bijbehorende meterlampje vaak. Daarom moet de eigenaar van het stuurproces meer aandacht besteden aan knipperflitsen die knipperen in de frequentie, als het bovenstaande fenomeen aangeeft dat de flits is mislukt.

Richtingaanwijzer als signaallamp, tijdens het dagelijks rijden, is de hoofdverantwoordelijkheid om de omliggende voertuigen aan te geven, wat aangeeft dat u op het punt staat in de richting van andere voertuigen te rijden om ontwijking te voorkomen om een ​​botsing te voorkomen. Dus, of het nu gaat om draaien, parallel rijden, starten of stoppen, zolang u het voertuig bestuurt om de oorspronkelijke rijstrook te verlaten, zelfs als het een tijdelijke rijstrook is of ergens halverwege de rijstrook te ontwijken, moet het van tevoren worden ingeschakeld, wat het basisprincipe van veilig rijden.