Wat is een LED? LED-koplamptechnologie introductie.

- Jan 19, 2018-


LED is de afkorting van de Engelse light-emitting diode (light-emitting diode), die in de jaren zestig werd geproduceerd. In de jaren tachtig werd het veel gebruikt in huishoudelijke elektrische apparaten, zoals geluidsvolume-indicator, schakelaarindicatie, etc. In de 90 s heeft een nieuw type binnenlandse auto ook LED-gebruik, het instrument wordt voornamelijk gebruikt voor laadinstructies, en later om de staat van de motorsnelheid te tonen, zoals een combinatie-instrument, hubei xiangfan productie-kilometerteller naast een rij leds, en wanneer de LED-driver op de gasontladingslamp van het eerste licht beurtelings stapt, wanneer de pine gaspedaal LED-lamp is op zijn beurt van boven naar beneden uit, vrij opvallend goed uit. In de jaren 90, ons land gebruikt de LED als hoge remlichten en is geïnstalleerd in de auto, vanwege de hoge LED-verlichting, kan nalopen achter automobilisten weten zo vroeg mogelijk voor de rijomstandigheden van het voertuig, verminderen auto achter ongeval met aanrijdingen.

De LED is een solid-state halfgeleiderapparaat dat zijn eigen luminescentie kan uitzenden. De LED-chip is een chip die bestaat uit een p-type halfgeleider en een n-type halfgeleider. Er is een overgangslaag tussen de p-type halfgeleider en de n-type halfgeleider, bekend als de pn-overgang. Bij het gebruik van galliumarsenide, galliumfosfide (infrarood), arsenicum (rood en geel), de halfgeleidermaterialen zoals galliumfosfide (groen), in de halfgeleider pn-overgang, zal de injectie van een minderheidsdrager met een meerderheiddragersamenstelling overtollige energie afgeven in de vorm van licht, om de elektrische energie direct om te zetten in lichtenergie. Wanneer een positieve spanning op de pn-overgang wordt toegepast en de stroom van de LED-anode naar de kathode vloeit, zendt het halfgeleiderkristal licht uit van het ultraviolet naar het infrarood, en heeft de intensiteit van het licht betrekking op de huidige grootte. Omdat de LED echter een zeer klein lichtvermogen heeft, wordt deze over het algemeen gebruikt als een indicator en kan deze niet worden gebruikt voor verlichting. Verlichting is de laatste jaren nieuw.

Omdat de LED-lichtsterkte erg klein is, wordt deze over het algemeen gebruikt om veel leds in een array te maken.

Als praktisch indicatielampje in de vorm van een klein volume. Maar de kosten zullen snel stijgen. Omdat een LED van hoge kwaliteit ongeveer 1,5 yuan kost, overtreffen tientallen van de prijs van een collectie de gloeilamp ver. Vanwege de positieve verhouding tussen de luminantie en de stroom van de LED, hoe hoger de ingangsstroom, hoe hoger de helderheid van de helderheid. Daarom is de nominale stroom van LED verbeterd en is de focus van het onderzoek en de ontwikkeling van de fabriek verbeterd. Alleen door het verhogen van het verlichtingsvermogen van een enkele LED kunnen we het aantal leds in de array verminderen of zelfs een enkele LED gebruiken om de kosten te verlagen. Op dit moment heeft de verlichtingsindustrie een enkele witte led ontwikkeld en heeft het lichtrendement 15 lumen per watt bereikt, wat overeenkomt met het lichtrendement van de gloeilamp.

Op de autosalon van Beijing in 2004 demonstreerde het Franse bedrijf reo de technologie met vier leds gemaakt van hoge remlichten, LED-mistlampen, LED-lampen enzovoort. Deze LED-technologie is geschikt voor alle achterlichten. Op de Ford Motor Show worden de koplampen en achterlichten van de Focus-conceptcar voor de toekomstige Chinese markt LED door LED-autolichten. Er is voorspeld dat de twee belangrijkste knelpunten in de lichtstroom en kosten van leds de komende jaren zullen worden opgelost. Op deze manier zal niet alleen de automobielverlichting, maar ook de gehele verlichtingsindustrie aanzienlijke veranderingen ondergaan.