Wat is het verschil tussen de LED-lamp Koelmodus?

- Jun 23, 2018-

In de LED-autoverlichtingsindustrie verdelen we de warmte meestal in twee typen: passieve koeling en actieve koeling. De passieve warmtedissipatie is hoofdzakelijk de warmtedissipatie op het structurele materiaal en het metaalmateriaal is verbonden met het warmtegedeelte van de lamp om warmtedissipatie te bereiken. Er zijn drie belangrijke historische iteraties: de eerste generatie van aluminium warmtedissipatie, het nadeel is dat het koelgebied klein is, het vermogen niet kan worden verhoogd, dus de algemene helderheid van dergelijke producten is niet hoog.

LED car light.png

De warmtedissipatie van de tweede generatie koperen strips en de warmtedissipatie van koperen strips zijn 's werelds eerste innovaties in 2014. Dat wil zeggen dat alle koperen stripverwarming in de wereld van vandaag afkomstig is van Yishida. Wij zijn de grondlegger van de warmteafleiders van koperstrips en worden sinds de warmtedissipatie van de koperen strips gebruikt. LED-verlichting is het tijdperk van populariteit ingegaan, omdat het warmtedissipatiegebied is toegenomen, dus het vermogen is verhoogd, dus de helderheid wordt door de meeste gebruikers geaccepteerd. Koperstroken moeten echter zoveel mogelijk worden gedemonteerd om de koperstrips te verspreiden wanneer ze worden geïnstalleerd om de montage van de koperen strips te voorkomen en ervoor te zorgen dat de lampen bij hoge temperaturen verbranden.

LED car light.png

De reden waarom de metalen vlechting een goed warmtedissipatie-effect heeft, is dat een individuele metaalvezel een groter warmtedissipatiegebied heeft. Als deze vezelstrips worden gedraaid en ineengedraaid, zullen ze dan niet worden vervangen door een enkel stuk metaal? Daarom is er een procesvereiste in het midden. De gekwalificeerde metaalband verspreidt warmte. De metalen band moet worden gescheurd en verspreid.


Naast passieve koeling is er actieve koeling. De grafische kaarten en CUP's van de computer die we elke dag het meest aanraken, zijn items die actief warmte afvoeren.


LED-autolichten gebruiken een ventilator als actieve koellichaam. Het voordeel van actieve warmtedissipatie is dat de efficiëntie van de warmtedissipatie hoger is. Daarom zullen, in hetzelfde geval waar de lampparels en de bovenste structuur hetzelfde zijn, de waaierachtige LED-koplampen helderder worden gemaakt. Maar net zoals alle dingen dubbelzijdig zijn, hebben ook de fanachtige LED-lampjes een fatale fout. De ventilator zal slecht zijn! En de omgeving van de auto is erg slecht, dus de eisen voor fans zijn erg hoog.

LED car light.png

Dus het belangrijkste punt is om te kiezen welk type ventilator langer kan worden gebruikt, de efficiëntie zal hoger zijn, de LED-helderheid zal hoger zijn.