Wat is de helderste koplamp

- Aug 23, 2020-

Auto koplampen worden gebruikt om de weg te verlichten, niet om te zeggen dat hoe helderder hoe beter, maar een goede lamp moet helder genoeg zijn. Er is geen twijfel over mogelijk.


Nu zijn er drie soorten autokoplampen, die zijn gerangschikt op basis van de volgorde van hun uiterlijk: de eerste is halogeenlamp, de tweede is xenon lamp, en de derde is LED-koplamp.


De halogeenlamp van de originele auto is de lamp waarmee de auto is uitgerust wanneer hij de fabriek verlaat. Het is over het algemeen 55W. Het kan worden gezegd dat het de eerste generatie product van de auto koplamp, xenon lamp is de tweede generatie product, en LED-koplamp is de derde generatie product, dat wil zeggen, de nieuwste generatie product.


Om te beoordelen of een generatie producten goed is of niet, moeten we beginnen met het lichtgevende principe van elke generatie koplampen


Het lichtgevende principe van de halogeenlamp van de originele auto van de eerste generatie koplamp is: na te zijn aangesloten, verwarmt de elektrische energie de wolfraamdraad in gloeilamptoestand om licht uit te stralen, en de elektrische energie wordt omgezet in warmte-energie en vervolgens in lichtenergie. Edison, die de gloeilamp uitvond, deed talrijke experimenten alvorens hij "wolfraamgloeidraad" als aangewezen gloeidraad vond. Dit is het eerste generatie product. De voordelen zijn lage kosten, eenvoudige productie, en de nadelen zijn hoge temperatuur, slechte duurzaamheid en lage helderheid.


Het lichtgevende principe van de tweede generatie xenonkoplamp is: de oorspronkelijke voertuigspanning van de koplamp wordt verhoogd van 12V naar 23000V met ballast, en dan is de boog opgewonden om licht uit te stoten, dat is ook de omzetting van elektrische energie in warmte-energie en vervolgens in lichte energie. Het voordeel is hoge helderheid, helderheid is 4-6 keer van de originele auto halogeen lamp. Het nadeel is dat de temperatuur extreem hoog is, zo hoog als 300-400 graden. De lamphouder wordt gebakken en de lampenkap vergeling. Het is zeer, zeer energieverbruik, slechte stabiliteit, trage start-up en vertraging, die niet wordt gebruikt door gewone mensen nu.


Het lichtgevende principe van de derde generatie LED-koplamp is: na te zijn ingeschakeld, de LED-chip rechtstreeks uitzendt licht (stimuleert de chemische energie om direct uit te stoten), en de elektrische energie wordt direct omgezet in foto-elektrische via de LED-chip, het overslaan van de stap van het omzetten in warmte-energie. Daarom wordt LED-lichtbron ook wel koude lichtbron genoemd! De uitvinding inspiratie van LED-koplamp komt van firefly. Een vuurvlieg gloeit op zijn eigen 's nachts. Het hoeft niet ge√ęlektrificeerd of verbrand te worden. Denk je dat het elektriciteit bespaart? Daarom staat LED-technologie bekend als de derde lichtrevolutie. In de toekomst zal LED worden gepopulariseerd in onze familie.


De voordelen van LED-koplampen zijn: hoge helderheid, helderheid is 4-6 keer van de originele halogeenlamp; de temperatuur is zeer laag, over het algemeen 50-70 graden, vanwege de lage temperatuur, de prestaties is zeer stabiel, bijna geen lichte storing, instant start, geen vertraging. Bovendien is de bestrating is zeer uniform, net als de "5D LED grote lamp c6f" die vaak wordt ontvangen door auto vrienden en vroeg me om te helpen installeren. De bestrating is zeer uniform, en het zal niet zoals halogeen of xenon lampen van de originele auto. Zittend in de cabine, is het zeer comfortabel om naar te kijken en niet gemakkelijk om moe te worden.


Door de bovenstaande analyse van het lichtgevende principe van de drie soorten koplampen, denk ik dat rijders moeten weten wat voor soort lamp beter is