Waarom zijn de lichten van de grote vrachtwagen zo helder?

- Aug 20, 2020-

De hoge helderheid van grote vrachtwagenverlichting is relatief gezien, en de eigenschappen van vrachtwagens bepalen de kwaliteit van hun lichtsets. Gezinsauto's rijden zelden 's nachts, maar vrachtwagens rijden vaak 24 uur per dag en zelfs sommige voertuigen worden gestopt. Daarom moet de helderheid van de vrachtwagenlichtgroep hoog genoeg zijn en moet het zicht van de bestuurder' breder en helderder zijn, wat het aantal ongevallen effectief kan verminderen.


Er zijn verschillende redenen waarom vrachtwagenverlichting er oogverblindend uitziet:


Allereerst gebruikt de truck een 24 V-voeding en twee batterijen in serie, zodat hij krachtigere gloeilampen kan ondersteunen. Vooral de halogeenlamp, het vermogen is ruim twee keer zo hoog als dat van een gezinsauto. Het vermogen van halogeenlampen voor gezinsauto's is ongeveer 50W, terwijl het vermogen van halogeenlampen voor vrachtwagens meer dan 100W kan bedragen:

11

De halogeenlamp op de foto hierboven heeft bijvoorbeeld een maximaal vermogen van 120W, wat meer is dan tweemaal het vermogen van een autolamp. Dit ding is net als de gloeilampen die vroeger thuis werden gebruikt. Als u een hoge helderheid wilt, koopt u gewoon een krachtige lamp en vervangt u deze! Het vermogen van de vrachtwagenlamp is meer dan 100W, dus de helderheid van de vrachtwagenlichtgroep is aanzienlijk hoger dan die van de gezinsauto.


Dit geldt zelfs voor xenonlampen:

22

Het vermogen van de xenonlamp in de auto ligt tussen de 35-55W en het vermogen van de xenonlamp die in de vrachtwagen wordt gebruikt, is vaak ongeveer 80W. Dezelfde reden is dat het vermogen hoger is en de helderheid hoger!


Hetzelfde geldt voor led-lampen:

33

Het vermogen is nog steeds ongeveer de helft hoger dan dat van personenauto's en de helderheid van vrachtwagenlichten is hoog. De belangrijkste reden is dat de kracht van de lamp groot genoeg is. Nadat dezelfde stroom is gevoed door 24V, kan het vermogen worden verdubbeld!


Een andere reden is de hoogte van de lichten die op vrachtwagens zijn geïnstalleerd. Vrachtwagenverlichting is over het algemeen hoger en het zicht van de bestuurder op de&# 39 is breder.

44

De hoogte van vrachtwagenverlichting is over het algemeen veel hoger dan die van auto's / personenauto's, vrachtwagenlichten staan ​​exact evenwijdig aan de ogen van de automobilist.


Het voordeel van dit hoogteverschil is nog steeds groot. Is de zaklamp helder? Maar wanneer iemand een zaklamp direct in uw ogen steekt, voelt u dat de zaklamp extreem helder is! Wanneer u de verlichtingshoek van de zaklamp verandert om de ogen niet direct te verlichten, zult u merken dat de helderheid niet hoog is!


De hoogte van de vrachtwagenverlichting is nagenoeg gelijk aan de hoogte van de ogen van de automobilist, dus als de vrachtwagenverlichting aan is, voelt de automobilist zich verblindend en zelfs tijdelijk blind. Wat' s meer is, de kracht van vrachtwagenlampen is over het algemeen hoger dan die van autolampen. Daarom zal bij het rijden in het donker de helderheid van vrachtwagenlichten hoog zijn, zelfs verblindend!